Поділитись:

На озерах Світязь та Оріхівське виявили сітки: орудували браконьєри

Понеділок, 03 серпня 2020, 20:00

У період з 27 липня по 3 серпня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 11 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), п’ять - за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП), один – за продаж заборонених знарядь лову (ч. 1 ст. 85-1 КУпАП) та один – за ст. 188-5 КУпАП. Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 714 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 050 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 13 кг водних біоресурсів. Також вилучено шість одиниць заборонених знарядь лову та ще 19 одиниць – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 30 липня завдяки повідомленню на «гарячу лінію» рибпатруля виявлено безгосподарське майно. На озері Світязь, поблизу с. Пульмо Шацького району Волинської області вилучено 8 сіток, загальною довжиною 400 метрів. У сітках знаходилися водні біоресурси: канадський сомик – 25 екз., які в живому стані повернуто у водне середовище. Попереджено збитків на суму 750 грн. Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучено.

Того ж дня в ході рибоохоронної роботи на озері Оріхівське, поблизу с. Оріхове Ратнівського району Волинської області виявлено грубе порушення Правил рибальства. Місцевий житель ловив рибу мисиновою сіткою.

На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

Пізніше на водному об’єкті, що з’єднаний з озером Оріхівське викрито жителя с. Межисить Ратнівського району, який порушував Правила рибальства. На особу оформлено протокол про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП, протокол за ст. 188-5 КУпАП (порушник відмовлявся назвати справжнє прізвище) та накладено відповідні штрафні санкції.

Другого серпня близько 19 години викрито громадянина, що ловив забороненим сітним знаряддям лову. Інцидент стався на р. Західний Буг, поблизу с. Литовеж Іваничівського району. Завдяки оперативним діям працівників рибпатруля порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На особу складено адміністративний протокол за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

Волинський рибпатруль вдячний громадянам за допомогу у виявленні правопорушень. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення Правил рибальства. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомляти на номер «гарячої» лінії рибпатруля: (067) 360-78-40.

Довідкова інформація

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр канадського сомика становить 30 грн.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів