Поділитись:

У Ковелі поліцейських, які зламали чоловіку руку, відсторонили

Понеділок, 03 серпня 2020, 13:04
У Ковелі поліцейських, які зламали чоловіку руку, відсторонили

фото ілюстративне

Головуюча у справі суддя Ірина Логвинюк задовольнила клопотання про відсторонення патрульних поліцейських у Ковелі від займаних посад строком на дві місяці, пише Ковель media.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань обвинувачує двох працівників патрульної поліції з Ковеля у перевищенні повноважень.

Поліцейські роти з обслуговування міста Ковеля Юрій Рибак та Роман Омелянюк обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями), що карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Кримінальне провадження № 12020030110000638 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще 9 квітня 2020 року.

У цій справі є потерпілий – 36-річний мешканець міста Ковеля, якому під час затримання зламали руку.

З відкритих джерел відомо, що цей чоловік був засуджений 25 вересня 2015 року Солом’янським районним судом м. Києва за ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки.

Прокурор другого відділу управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань (м. Львів), прокуратури Волинської області Олег Калаур звернувся із клопотанням до Ковельського міськрайонного суду про відсторонення обох обвинувачених патрульних поліцейських від займаних посад строком на дві місяці.

Головуюча у справі суддя Ірина Логвинюк задовольнила дане клопотання.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів