Поділитись:

Що дає державний статус релігійним святам - офіс Президента

Субота, 01 серпня 2020, 05:17
Що дає державний статус релігійним святам - офіс Президента

Президент пропонує надати статус державних релігійним святам, бо хоче зробити українське суспільство "мультиконфесійним і толерантним".

Про це заявив заступник глави Офісу президента Ігор Жовква, - пише Громадське.

Глава держави хоче надати статус державних таким святам: Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-Гашана, Ханука, Великдень християн західного обряду. 

І, як пропонує Зеленський, роботодавцю рекомендуватиметься надавати вихідний день співробітнику, який відзначає якесь з цих свят, бо належить до відповідної конфесії. На думку президента, це свідчитиме «про відданість України принципам рівності, толерантності та взаємоповаги».

Зеленський посилається на статтю 35 Конституції України, яка дає право на свободу віросповідання. Як приклад рівності він навів Євросоюз, де права релігійних конфесій закріплені законодавчо.

Також Жовква додав, що «десятиліття панування ідеології державного атеїзму (тобто, комунізму — ред.) спотворили ставлення людей до окремих релігійних течій».

Виправляти це і вирішив Офіс Зеленського, однак, виходячи зі слів Жовкви, практична реалізація цієї ініціативи полягає лише в тому, аби дати вихідні не тільки православним, а й мусульманам, юдеям та католикам. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів