Смартфон, що здатний здивувати*

П'ятниця, 31 липня 2020, 11:22

Світ цифрових технологій ні на секунду не перестає розвиватися. У цьому можна переконатися хоча б по бурхливому зростанню ринку смартфонів. Провідні світові виробники в гонитві за прибутком та визнанням випускають новинку за новинкою, доповнюючи їх вдосконаленими функціями й новими інноваційними розробками. Та список цих виробників, яких можна вважати лідерами світового ринку, часто змінюється й розростається. З недавніх пір в цьому списку міцно влаштувалася найбільша у світі пошукова система Google. Її ґаджети гідно конкурують з кращими моделями інших світових брендів, такими як американська компанія Apple або південнокорейська Samsung. Власне, репутацію і популярність смартфони від Google заслужили завдяки своїй якості та ряду конкурентних переваг. На прикладі Google Pixel 4 XL розглянемо більш детально, чому ж так зацікавили ці ґаджети своїх користувачів.

Технічні характеристики

Кожна модель смартфонів, особливо якщо вона претендує на статус «флагмана», просто зобов'язана мати певні «фішки», якими до моменту виходу телефону в продаж, не може похвалитися жоден інший смартфон. У Pixel 4 XL таких фішок декілька. Однак спочатку наведемо основні характеристики смартфона:

  • потужний процесор Qualcomm Snapdragon 855 з 6 ГБ оперативної пам'яті;
  • P-OLED дисплей з діагоналлю 6.3 дюйма і розширенням 1440x3040 точок;
  • батарея місткістю 3700 мАг;
  • підтримка основних стандартів зв'язку та бездротових технологій;
  • фізична пам'ять смартфонів: 64 і 128 ГБ;
  • датчики: барометр, гіроскоп, акселерометр, компас, індикатори освітлення і наближення.

Особливості Pixel 4 XL, що заслуговують на увагу

Перше, що варто відзначити - це якісна подвійна основна камера на 16 і 12,2 мегапікселя, які робить приголомшливі по своїй якості знімки. На окрему увагу заслуговує режим Night Sight, завдяки якому нічні фотографії без спалаху виходять насиченими і деталізованими навіть при поганому освітленні. Відмінно виходять портрети і фотографії, зроблені зі збільшенням за допомогою Super Res Zoom. Камера тут дуже крута і заслуговує більш докладного опису. Однак перейдемо до інших «фішок» цього смартфона. І одна з них - автоматичний доступ до онлайн-сховища всіх фото та відеофайлів Google Photos. Також варто відзначити, що телефоном можна керувати голосовими командами або жестами без дотиків. На особливу увагу також заслуговує нова система розпізнавання обличчя.