Поділитись:

У СНУ готові прийняти студентів на медичний факультет

П'ятниця, 31 липня 2020, 10:00
У СНУ готові прийняти студентів на медичний факультет

Східноєвропейський національний університет імені ЛесіУкраїнки сьогодні уже має відповідну базу та кваліфіковані кадри для відкриття медичного факультету. 

Про це у коментарі ІА «Конкурент» розповів проректор з науково-педагогічної роботи та інновацій, доктор медичних наук, професор Вадим Ульянов.

З його слів, у серпні планується відкриття трьох кафедр: анатомії людини, гістології, медичної біології та першої з клінічних кафедр. Новостворені разом із вже існуючою кафедрою здоров’я людини і фізичної терапії стануть основою для медичного факультету.

Забезпеченням навчального процесу будуть займатися також кафедри факультету хімії, екології та фармації, які будуть викладати медичну та біоорганічну хімію; факультету фізичної культури, спорту та здоров’я; іноземної філології; психології та соціології. Наступного року у планах створити ще одну кафедру – загальної патології.

Навчатимуть студентів викладачі університету, які мали досвід викладання біохімії, анатомії та гістології, фізіології. Навчальний план адаптований до сучасних вимог Міністерства охорони здоров’я і міністерства науки і освіти.

«У відповідності до закону про вищу освіту буде не менше 25% вибіркових дисциплін. Для того, щоб студенти могли формувати свій індивідуальний навчальний профіль. Ми збалансували начальний план так, щоб вони за рахунок вибіркових дисциплін могли сформувати відповідні загальні компетентності і мали достатньо часу для формування фахових компетентностей», –  розповів Вадим Ульянов.

Наголошує, що велику увагу приділятимуть вивченню англійської мови. У навчальному плані передбачено достатню кількість годин на опанування англійської мови професійного спрямування. Студенти, які не дуже добре володіютьі ноземною, зможуть з переліку запропонованих вибіркових курсів обрати додатковий курс англійської мови. Фахова англійська мова, як запевнив проректор, буде однією з родзинок університету.

На перший курс медичного факультету СНУ можуть вступити діти, які закінчили школу, на другий – після навчання у коледжі. Загалом це має бути 100 студентів. У виші готуються також прийняти й іноземних студентів, проте тут усе буде залежати від ситуації з коронавірусом. До речі, як вітчизняні студенти, так і студенти, які приїхали на навчання з-за кордону, будуть забезпечені місцями у гуртожитках. Їх ремонт уже розпочато.

Як розповів Вадим Ульянов, в університеті визначились з переліком підручників для навчання студентів медичного факультету. До початку навчального семестру необхідні підручники будуть закуплені.

«У нас є викладачі, які викладатимуть медико-біологічні дисципліни англійською для іноземних студентів. Також будуть викладачі з інших університетів. Вони мають науковий ступінь та вільно володіють англійською мовою. Ці люди родом з Волині і вони готові повернутися, аби підтримати в рідному місті відкриття медичного факультету», - розповідає проректор.

Запевняє, що у виші не обмежуватимуться закупівлею обладнання: віртуальних анатомічних столів, мікроскопів тощо. У планах –  придбання сучасного стимуляційного віртуального програмного забезпечення на кшалт лабораторії віртуальної фізіології. Програмне забезпечення дозволяє моделювати фізіологічні процеси життєдіяльності в організмі людини, прогнозувати реакцію організму на різні фізичні та фармакологічні впливи.

До слова, у середу, 29 липня, відбулося підписання розширеної угоди з Волинською обласною клінічною лікарнею. Там будуть створені клінічні кафедри до навчання студентів.

«Такі кафедри нам будуть потрібні для навчання студентів уже в лютому 2021 року. У нас є пів року, аби підготуватися. У липні СНУ отримав ліцензію Міністерства освіти і науки України на післядипломне навчання. Зараз визначаємось з викладачами кафедр і починаємо з вересня розробляти курси тематичного вдосконалення лікарів для безперервного професійного розвитку. Такий підхід дозволить вчасно бути готовими до початку навчання студентів на клінічних кафедрах», – зазначив професор.

Перший набір студентів стартує з 1 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
10 квітня 2024
16:34
04 квітня 2024
25 березня 2024
08 березня 2024
05 березня 2024
15 лютого 2024
11 лютого 2024
09 лютого 2024
08 лютого 2024