Прокурор Волині хоче зосередитися на розслідуванні великої корупції

Четвер, 30 липня 2020, 16:43

Прокурор області Тарас Безрукий під час наради за підсумками роботи у першому півріччі запропонував колегам менше приділяти увагу дріб’язку, а більше – великій корупції.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури області.

«Протидія злочинності, особливо корупційним, транскордонним злочинам, вирубуванню лісів, злочинам у сфері землекористування і надалі потребуватиме узгоджених дій правоохоронних органів, - сказав Тарас Безрукий. – І ще – нам необхідно відійти від практики розслідування великої кількості дріб’язкових злочинів та зосередитися на протидії кримінальним правопорушенням, які завдають величезної шкоди державі та громадянам – у сферах державної та комунальної власності, бюджетній сфері, закупівель за державні кошти», - йдеться в заяві.

Загалом протягом згаданого періоду в області скоротилось число зареєстрованих злочинів проти власності, насамперед крадіжок, грабежів, шахрайств, вимагань, незаконних заволодінь транспортними засобами. Менше вчинено умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень.

Знешкоджено діяльність восьми організованих злочинних груп, у тому числі три в економічній сфері (займалися незаконним заволодінням бюджетними коштами у лісовій галузі та коштами комунальних підприємств, виділеними на ремонт закладів освіти і виплату заробітної плати).

Продовжено протидію незаконному обігу підакцизних товарів, яких вилучено на суму понад 25 млн грн, викрито роботу семи підпільних цехів, що займались виробництвом лікеро-горілчаних виробів, припинено діяльність 10 підпільних АЗС.

Упродовж першого півріччя 2020 року складено та скеровано до судів області 209 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Сума позовних вимог прокурорів сягнула 675,5 млн грн. Задоволено судами позовів прокурорів (разом із добровільно відшкодованими) на суму 468,35 млн грн.

Проте, попри вжиті правоохоронцями скоординовані заходи, в у регіоні наявний ріст числа вчинених злочинів (з 5224 до 5477 ). Зріс і рівень злочинності на 10 тисяч населення (з 50,5 до 53,1).

Збільшилось число групових злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння. Високою надалі залишається частка злочинів, вчинених особами, які раніше їх вчиняли.

Незадовільним є стан відшкодування територіальними відділами поліції у ході слідства збитків, завданих злочинами (18,7 %, або 2,7 млн грн).

ЧИТАТИ ТАКОЖ: