Поділитись:

Транспорт і церкви: в МОЗ назвали причини росту кількості випадків COVID

Четвер, 30 липня 2020, 20:03

фото ілюстративне 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов поінформував, що головною причиною зростання кількості хворих на Заході України, особливо в селах, є богослужіння.

Такі результати показали епідеміологічні розслідування, – повідомляє Офіс Президента

Другою основною причиною є громадський транспорт, а також переміщення людей у зв’язку з відпочинком. Крім того, міністр повідомив, що велика кількість людей хворіє безсимптомно, таким чином формуючи імунітет.

«Сподіваюся, що адаптивний карантин справді буде більш дієвим, коли ми зможемо підбирати відповідні заходи контролю стосовно кожного населеного пункту. Головне – максимальна локалізація розповсюдження інфекції. Ми мусимо уникнути пікових навантажень», – сказав Президент України Володимир Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що зараз фіналізується узгодження співпраці з правоохоронними органами, які допомагатимуть впроваджувати епідеміологічний контроль за правилами адаптивного карантину.

«Сподіваюся, що це буде найбільш ефективний спосіб», – зазначив очільник уряду.

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що ситуація із запобіганням поширенню COVID-19 у зоні проведення Операції об’єднаних сил стабільна та контрольована. 

Надрукувати
мітки:
коментарів