Поділитись:

У лабораторному центрі у Луцьку тест на коронавірус можуть зробити всі охочі

Середа, 29 липня 2020, 16:30
У лабораторному центрі у Луцьку тест на коронавірус можуть зробити всі охочі

З 22 липня  2020 року у вірусологічній лабораторії  ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» можна пройти ПЛР та ІФА тестування на COVID-19 на платній  основі за  адресою м. Луцьк,  проспект Волі, 55.

Про це повідомляють на сайті установи.

Установа пройшла верифікацію (відповідно до встановленої процедури Міністерством охорони здоров’я України),  має право проводити  ПЛР тестування  з метою  дострокового припинення  самоізоляції в зв’язку з перетином державного кордону та доступ до системи внесення результатів в рамках електронного сервісу «Дій вдома».

Оформлення документації здійснюється фахівцями  обласного лабораторного центру за вказаною вище адресою щоденно, крім вихідних днів,  з 8.30 до 17.00 год, перерва на обід з 13.00 до 14.00 год. 

 Вартість одного дослідження на  визначення  коронавірусу  SARS-CoV-2 методом ПЛР – 976,82 грн, забір матеріалу — 91,85 грн. 

Результат дослідження  видається наступного дня  замовнику, або на вказану електронну адресу.

 Рекомендації перед здачею аналізу:

  • За 3-4 години не вживати їжу, не пити, не чистити зуби, не полоскати горло, не вживати жувальну гумку, не курити;
  • За 6 годин до забору матеріалу  не використовувати лікарські засоби для зрошення ротоглотки та препарати для розсмоктування;
  • Безпосередньо перед взяттям матеріалу не використовувати пастилки для освіження дихання.

Можна перевірити  наявність у себе титру захисних антитіл – імуноглобулінів М та G (тобто набутого імунітету) до  коронавірусу методом  ІФАБіологічним матеріалом для дослідження є кров. Вартість одного дослідження  методом ІФА – 157,72 грн. Забір матеріалу  проводиться в найближчій  поліклініці, або в будь-якому  іншому медичному закладі. Результат дослідження видаємо замовнику, або на вказану електронну адресу.

Проте, зазначають, необхідно знати, що результат ІФА – дослідження не є підставою для  дострокового припинення самоізоляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів