Поділитись:

Google Maps повернув старі назви населеним пунктам у Криму

П'ятниця, 29 липня 2016, 15:16
 Google Maps повернув старі назви населеним пунктам у Криму

 Google Maps повернув старі назви населеним пунктам у Криму

Сервіс Google Maps повернув чинні назви населених пунктів анексованого Росією Криму, які раніше були "перейменовані" на його мапах, відповідно до ухваленої Верховною Радою України постанови в рамках закону про декомунізацію, яка не набула чинності.

Старі назви відображаються як в російській, так і в українській версії сервісу, – передає Главком.

У середині тижня картографічний сервіс Google "перейменував" низку населених пунктів Криму: Красноперекопськ – в Яни Капу, районний центр Красногвардійське – в Курман, Кіровське – в Іслям-Терек, Радянське – в Ічкі, Орджонікідзе – у Кайгадор. Призначений російським урядом голова Криму Сергій Аксьонов назвав це перейменування "потуранням русофобській істерії Києва".

12 травня Верховна Рада України ухвалила перейменувати 76 географічних назв на Кримському півострові (сіл, селищ, міст і районів), яким здебільшого повернули історичні, переважно кримськотатарські, назви. Але ця постанова ще не набула чинності: як визначено в документі, це станеться тільки "з моменту повернення тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя під загальну юрисдикцію України".

5 травня президент України Петро Порошенко підписав ухвалений раніше Верховною Радою закон "Про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки". Закон, зокрема, наказує змінити всі географічні назви, пов'язані з радянським партійним керівництвом.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

 Google Maps повернув старі назви населеним пунктам у Криму

Надрукувати
мітки:
коментарів