Поділитись:

Волинський університет стрімко підвищив свої позиції у світовому рейтингу

Вівторок, 28 липня 2020, 16:28

СНУ імені Лесі Українки опинився на 32-й позиції серед закладів вищої освіти України за світовим рейтингом «Webometrics ranking of world's universities». Ще минулого року університет займав 124-ту сходинку у цьому списку. 

Гарними новинами поділився проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик.

У коментарі ІА "Конкурент" він розповів, що у рейтингу ідеться про присутність університету у віртуальному просторі.

"Дані для цього рейтингу ми не готуємо і не подаємо. Спеціальні служби в інтернеті самі відстежують частотність використання електронних адрес на офіційному університетському домені і загалом присутність в інтернеті. 

Всі попередні роки, крім минулого, ми були достатньо високо. Минулого року університет дуже різко впав, і через те ми не одну робочу нараду проводили, і цілу систему заходів планували. Попросили викладачів активніше користуватися електронними скриньками на домені, активніше завантажувати результати своїх досліджень в університетський репозитарій, активніше і продуктивніше вести персональні профілі в наукометричній системі "Гугл Академія". І от все воно в результаті дало такі показники", - розповідає проректор. 

За його словами, це і кількісний, і якісний показник. Бо коли науковець частіше з'являється в інтернет-просторі з результатами своїх досліджень - це не просто цифра. Це визнання науковця і його праці. 

Начальник інформаційно-обчислювального центру СНУ імені Лесі Українки Микола Роспопа каже, що на скачок рейтингу також вплинули вибори ректора та карантин. Завдяки виборам на сайт університету посилалися багато онлайн-ресурсів. Карантин переніс навчання "в онлайн", і електронні скриньки на домені @enu.edu.ua застосовувалися дедалі частіше. 

Крім того, технічно оновився сайт університету: покращилися англійська та мобільна версії. На рейтинг вплинула також і відкритість університету: на офіційному вебсайті оприлюднено було всі нормативні документи, які регламентують діяльність університету, штатний розпис, фінансові звіти, звіти ректора й інше.

До слова, інший волинський ВНЗ – Луцький національний технічний університет – посів 43 місце у цьому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів