Поділитись:

Як вибрати корм для собаки*

Вівторок, 28 липня 2020, 12:32
Як вибрати корм для собаки*

Сьогодні на ринку кормів для домашніх тварин представлена величезна різноманітність, в якій можна легко розгубитися. Вибирати корм для собаки необхідно з потреб вашого улюбленця, з урахуванням критеріїв кормів, вони поділяються за віком, розміром собаки, образу її життя, а також вони діляться на класи і типи. Зоомагазин Дніпропетровськ пропонує широкий асортимент будь-яких кормів для тварин.

Вибір корму за розміром собаки

Якщо ваш вихованець нестандартних розмірів (мініатюрний або гігантський) для нього цей критерій вибору корму найбільш важливий. Гігантським породам найбільш необхідний корм з великим вмістом кальцію, кремнію і фосфору. Це особливо важливо в період росту, так як в подальшому ваш вихованець повинен буде витримувати свою велику вагу.

Для собак стандартного розміру підбір корму за критерієм розміру необов'язковий.

Вибір корму по його типу 

Корм буває трьох типів в залежності від специфічних потреб тварини:

  • Лікувальний корм - виробляють спеціально для собак, що мають певні відхилення у здоров'ї. Корм призначається ветеринаром, вживати його необхідно строго по інструкції. Купити корм лікувальний для собак можна тільки у виробників преміум-класу.

  • Спеціалізований корм - створений для профілактики і усунення проблем зі здоров'ям вихованця (ожиріння, відхилення в травній та сечостатевій системі, а також для стерилізованих тварин)

  • Повсякденний корм - для здорових собак, такий корм відмінно підходить для щоденного раціону.

Вибір корму по його класу 

Клас корму відрізняється в залежності від його складу, виробнику, призначення та інших факторів. Виділяють три основних:

  1. Корм для собак економ-класу - дешевий корм, як правило, якість такого корму низька, не містить натурального м'яса. Не містить необхідних речовин для повноцінного харчування. Такі корми найбільш розрекламовані, але не варто сліпо, довіряти рекламі, в першу чергу читайте склад корму.
  2. Корм для собак преміум-класу - збалансований корм, з вмістом натурального м'яса і вітамінів, необхідних для оптимального розвитку Вашого вихованця. Підходять для повноцінного щоденного харчування, так як всі продукти високої якості.
  3. Корм для собак супер-преміум класу - містить найбільшу кількість натурального якісного м'яса та риби. Не містить підсилювачів смаку, рослинних жирів. Корм повністю збалансований, містить, вітаміни і мінерали, необхідні для здорового життя вихованця.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів