Поділитись:

У столиці протестували проти «всеосяжного перемир'я» на Донбасі

Вівторок, 28 липня 2020, 01:18
У столиці протестували проти «всеосяжного перемир'я» на Донбасі

фото Громадського

У Києві вчора, 27 липня,  люди зібрались  на акцію протесту під Офісом Президента.  Протестували проти нової домовленості щодо припинення вогню на Донбасі, що почала діяти з 27 липня.

Про це повідомляє Громадське.

На акцію протесту прийшли кілька сотень людей. Організатори акції — «Рух опору капітуляції». Мітингарі вважають, що нове перемир’я фактично перетворить Росію на спостерігача, та змусить Україну домовлятись з самопроголошеними «ЛНР» та «ДНР».

Люди також вимагали, аби до них вийшов президент та скандували «Зелю, геть!». В руках тримали плакати з написами «Росія — ворог», «Жодного перемир'я з ворогом», «Зеленського геть», «Захистимо армію» тощо. 

Акція під Офісом президента тривала близько півтори години, потім мітингарі вирушили до будинку президента Зеленського та на Майдан.

Як розповів  у коментарі начальник поліції Києва Андрій Крищенко, акція відбулася мирно, порушень не було. Порядок охороняли 300 поліцейських та нацгвардійців. За оцінками правоохоронців, на акції було близько тисячі людей.

З 27 липня на Донбасі почав діяти новий режим припинення вогню, про який у Мінську домовилися учасники Тристоронньої контактної групи.

Зокрема, набули чинності такі правила:

  • заборона на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, а також заборона на використання будь-яких видів літальних апаратів;
  • заборона на застосування вогню, зокрема снайперського;
  • заборона на розміщення важкого озброєння в населених пунктах та околицях, зокрема на об'єктах цивільної інфраструктури: школах, дитячих садах, лікарнях та відкритих для громадськості приміщеннях;
  • ефективне застосування дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню і повідомлення про них координатора ТКГ, який повідомить про це всіх її учасників;
  • створення і залучення координаційного механізму з реагування на порушення режиму припинення вогню за сприяння СЦКК у чинному складі. 

Вище військове керівництво та президент Зеленський запевняють, що нове перемир'я не означає, що українські військові не зможуть відкривати вогонь у відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів