Поділитись:

Операції «Мототранспорт»: волинські поліцейські влаштували рейди на магазини і сервіси

Понеділок, 27 липня 2020, 14:10
Операції «Мототранспорт»: волинські поліцейські влаштували рейди на магазини і сервіси

Станції техобслуговування, автостоянки, авторинки, магазини з продажу автозапчастин, гаражно-будівельні кооперативи – ці та інші об’єкти другий тиждень відпрацьовують різні підрозділи волинської поліції по області.

Мета – профілактика незаконних заволодінь мототранспортом та виявлення транспорту, який перебуває в розшуку, – інформують в ГУ НП на Волині.

Слід зазначити, що від початку операції, з 15 липня, в області не зареєстровано жодного незаконного заволодіння мототранспортом. Однак поліція посилено працює щодо профілактики схожих злочинів.

У той же час з початку року за 6 місяців 2020 року розкрито 13 фактів незаконного заволодіння мототранспортом, 13 особам зловмисників оголошено про підозру за ст. 289 ККУ (Незаконне заволодіння транспортним засобом).

Операції «Мототранспорт»: волинські поліцейські влаштували рейди на магазини і сервіси

Скутери, квадроцикли та мотоцикли викрадали на території різних районів області, та завдяки злагодженій роботі підрозділів поліції транспорт знайдено і повернуто власникам.

«Зараз ми перевіряємо практично всі об’єкти, які мають стосунок до ремонту транспорту. Крім того, володіємо оперативною інформацією та перевіряємо її. Звертаємо увагу на виявлення мототранспорту, який в розшуку, на транспорт з перебитими агрегатами тощо. До цієї операції задіяні різні підрозділи поліції: карний розшук, слідчі, дільничні, групи швидкого реагування, патрульна поліція», – повідомив заступник начальника ГУНП у Волинській області Михайло Сорока. 

З 15 липня територіальні підрозділи поліції здійснили майже 600 перевірок мототранспорту. За їхніми результатами 28 транспортних засобів поміщено на арештмайданчики (найбільше – у Камінь-Каширському та Володимир-Волинському районах) за підозрою у підробці документів чи номерних знаків.

Також виявлено 7 фактів незареєстрованого чи неперереєстрованого мототранспорту (Шацький район та м. Нововолинськ).

Загалом, на порушників – власників чи водіїв мототранпорту – поліцейські склали понад 250 адміністративних матеріалів.

Профілактичне відпрацювання триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів