Поділитись:

У Ківерцівському районному суді відтренували спецконвоювання (фото)

Понеділок, 27 липня 2020, 17:12
У Ківерцівському районному суді відтренували спецконвоювання (фото)

На базі Ківерцівського районного суду у Волинській області відбулися спільні тактико-спеціальні навчання особового складу Служби судової охорони, працівників Головного управління Національної поліції та управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій. 

Тренування організували 25 липня, – повідомили в ТУ ССО у Волинській області. 

Метою навчального заходу було відпрацювання алгоритму спільних дій з підрозділами, відповідальними за організацію конвоювання спецконтингенту та рятувальними службами.

Навчання відбувалися у кілька етапів, завдяки чому був зроблений окремий акцент на кожній тактичній «задачі», зокрема злагодження дій співробітників ТУ ССО та ДСНС  під час евакуації відвідувачів з судової установи, швидкість та послідовність у поводженні з вогнегасними приладами.

«Під час навчань ми мали змогу практично відпрацювати дії особового складу Служби судової охорони, пожежно-рятувальних підрозділів та оперативних служб з гасіння пожежі, перевірити їх готовність до дій за призначенням. Усі спрацювали оперативно і без зволікань. Головна наша цінність – людське здоров’я і життя. Подібні заходи нас вчать як діяти під час пожежі, яких заходів безпеки вживати і що робити для збереження свого життя і життя відвідувачів судової установи», – зауважив заступник начальника територіального управління (зі служби) Служби судової охорони у Волинській області, полковник Служби судової охорони Леонід Прокопчук.

Розв'язання ряду ситуаційних завдань щодо організації та спільного несення служби підрозділів Служби судової охорони та правоохоронців у судовій залі дали змогу скоординувати та відпрацювати чітку послідовність дій обох сторін під час нештатної ситуації.

Як запевнили учасники тактико-спеціальних навчань, найголовнішим фактором ефективної роботи є повна взаємодія та порозуміння в команді. Окремо акцентували увагу на управлінні під час кризових ситуацій, стратегії ухвалення рішень та діалозі задля уникнення появи постраждалих як з боку співробітників, так і з боку можливих порушників правопорядку.

Загалом на тренування було залучено близько 30 осіб особового складу Служби судової охорони та силових структур Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів