Поділитись:

Легковажність і приховування контактів – причини поширення коронавірусу на Волині, – лікарі

Неділя, 26 липня 2020, 14:01
Легковажність і приховування контактів – причини поширення коронавірусу на Волині, – лікарі

Головний санітарний лікар Волині Наталія Янко повідомила, що ситуація з поширенням коронавірусу на Волині є стабільною, але  коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить більш як 11 %. 

Про це вона зазначила під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, – інформує Волинська обласна рада. 

Зі слів Янко, наразі в області є три спалахи коронавірусної хвороби. Йдеться про геріатричний пансіонат надання соціальної допомоги Торчинської селищної ради, ТОВ "Рута" та Нововолинську швейну фабрику. 

"На нашу думку, поширенню інфекції сприяє послаблення карантину, легковажність волинян, приховування інформації про контактних осіб та запізнілі звернення до лікарів", – пояснила Наталія Янко.

Вона закликає волинян бути свідомими того, що коронавірус – серйозна небезпека, а також пропонує, щоби служби контролю проводили більше моніторингових перевірок в закладах закритого типу, аби зменшити ризики захворюваності в них.

Голова обласної ради Ірина Вахович просить відповідальних осіб з санітарної служби проводити якомога більше роз'яснювальної роботи та постійно інформувати населення про загрозу від COVID-19 та важливість безпекових профілактичних заходів.

Перший заступник голови облради Юрій Поліщук запропонував на наступному засіданні заслухати керівників тих підприємств, де наразі зафіксовано спалах інфекції, а також посилити контроль за дотриманням безпекових заходів у громадському транспорті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів