Поділитись:

Про ввезення транспортних засобів іноземної реєстрації, які перебувають на тимчасовому консульському обліку

П'ятниця, 24 липня 2020, 19:30

Поліська митниця Держмитслужби повідомляє, що ввезення транспортних засобів іноземної реєстрації громадянами які тимчасово зареєстровані за кордоном, регулюється ст.380 Митного кодексу України, (далі – МК України).

Про це повідомляє поліська митниця Держмитслужби.

Громадяни-резиденти, які перебувають на тимчасовому консульському обліку в консульській установі України за кордоном, мають право тимчасово ввозити на митну територію України під письмове зобов'язання про зворотне вивезення, за умови письмового декларування в порядку передбаченому законодавством України для громадян, один транспортний засіб особистого користування, що класифікується за товарною позицією 8703, тобто легкові автомобілі (крім товарної підпозиції 870310, а саме вантажо - пасажирські автомобілі) згідно з УКТ ЗЕД, та причіп до нього, що класифікується за товарною підпозицією 871610 згідно з УКТ ЗЕД (за умови ввезення разом із транспортним засобом).

Ввезення дозволяється на строк, що не перевищує 60 днів протягом одного календарного року (який може бути як безперервним, так і з перервами). При цьому не потрібно сплачувати  митні платежі, які відповідно до закону підлягають сплаті при імпорті таких транспортних засобів.

Зазначені транспортні засоби можуть бути тимчасово ввезені на митну територію України за умови подання митному органу документів, що підтверджують право власності громадянина на такі транспортні засоби та їх реєстрацію на території відповідної країни.

Тимчасове ввезення громадянами-резидентами транспортних засобів особистого користування, що класифікуються за товарними позиціями 8702, 8703, 8704 (загальною масою до 3,5 тонни), 8711 згідно з УКТ ЗЕД та причепів до них товарної позиції 8716 згідно з УКТ ЗЕД дозволяється на строк до одного року під письмове зобов'язання про їх зворотне вивезення за умови письмового декларування в порядку, передбаченому законодавством України для громадян, після сплати всіх митних платежів, які відповідно до закону підлягають сплаті при імпорті таких транспортних засобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів