Поділитись:

Як правильно кататися возом: у волинській поліції нагадали правила

Четвер, 23 липня 2020, 17:11
Як правильно кататися возом: у волинській поліції нагадали правила

фото ілюстративне 

Для людей, які керують гужовим транспортом, також існують правила дорожнього руху.

Про те, як правильно їздити возами, розповіли в Ковельському відділі поліції. 

Керувати гужовим транспортом та переганяти тварин по дорозі дозволяється особам, не молодшим 14-річного віку.

Гужовий віз (сани) повинен бути обладнаний світлоповертачами: спереду білого кольору, ззаду – червоного.

Для руху в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості на гужовому транспорті необхідно увімкнути ліхтарі: спереду – білого кольору, ззаду – червоного кольору, що встановлюються з лівого боку воза (саней).

У разі виїзду на дорогу з прилеглої території або з другорядної дороги в місцях з обмеженою оглядовістю водій воза (саней) повинен вести тварину за вуздечку, повід.

Перевозити людей гужовим транспортом дозволяється за наявності умов, які б унеможливили перебування пасажирів за боковими та заднім габаритами транспортного засобу.

Переганяти стадо тварин по дорозі дозволяється лише у світлу пору доби, при цьому залучається така кількість погоничів, щоб можна було направляти тварин якомога ближче до правого краю дороги і не створювати небезпеку та перешкод іншим учасникам дорожнього руху.

Особам, що керують гужовим транспортом, і погоничам тварин забороняється:

  • рухатися по автомобільних дорогах державного значення (за можливості рухатися автомобільними дорогами місцевого значення);
  • використовувати вози, не обладнані світлоповертачами, без ліхтарів у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості;
  • залишати на смузі відведення дороги тварин без нагляду та випасати їх;
  • вести тварин по дорогах з удосконаленим покриттям, якщо поруч є інші дороги;
  • переганяти тварин по дорогах у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості;
  • переганяти тварин через залізничні колії і дороги з удосконаленим покриттям поза спеціально відведеними місцями.

Особи, які керують гужовим транспортом, і погоничі тварин зобов’язані виконувати вимоги інших пунктів правил, що стосуються водіїв і пішоходів і не суперечать вимогам розділу. Варто пам’ятати, що згідно статті 127. КУпАП порушення Правил дорожнього руху особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин, – тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі порушення, вчинені особами, зазначеними в частинах першій або другій цієї статті, які перебувають у стані сп’яніння, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення, передбачені частиною першою або другою цієї статті, що спричинили створення аварійної обстановки, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів