Поділитись:

За зірвані гілочки, квіти, щепи в Луцькому зоопарку – штраф

Четвер, 23 липня 2020, 12:34
За зірвані гілочки, квіти, щепи в Луцькому зоопарку – штраф

За знищення та пошкодження будь-яких об’єктів озеленення Луцького зоопарку передбачено штраф у розмірі 510 гривень.

Окрім цього, адміністрація залишає за собою право висвітлювати інформацію про подібні факти на офіційній сторінці, вказуючи ім’я та прізвище порушників цієї вимоги й оприлюднюючи їхні фото, аби унеможливити прояви дикунської поведінки відвідувачів у майбутньому, – наголосили в зоопарку. 

"Озеленення на території зоопарку має слугувати для задоволення естетичних потреб усіх відвідувачів, а не знищуватися окремими особами, які не знають правил поведінки у громадських місцях", – такі повідомлення з’явилися на касі та у квітниках Луцького зоопарку.

За зірвані гілочки, квіти, щепи в Луцькому зоопарку – штрафЗа зірвані гілочки, квіти, щепи в Луцькому зоопарку – штрафЗа зірвані гілочки, квіти, щепи в Луцькому зоопарку – штрафЗа зірвані гілочки, квіти, щепи в Луцькому зоопарку – штраф

В адміністрації зазначили, що довго "трималися", сподіваючись усно докликатися до сумління відвідувачів. Адже знищення та пошкодження об’єктів озеленення на території зоопарку – то не поодинокі випадки, а системне явище. У відповідь на зауваження – хамство, причому з неадекватними уточненнями на кшталт "я за це гроші заплатив, купуючи квиток", "ой, що станеться, що кілька квіток зірвала", "наступного року краще цвістиме" і т. п.

У зоопарку над озелененням території працює дві людини. На придбання розсади, яка використовується для сезонного озеленення, теж ідуть чималі кошти.

"З нещодавнього: іде багатодітна родина, а в мами в руках – пучок лаванди, видертої у нас. На зауваження працівника зоопарку, що рослини рвати заборонено, глава сімейства відповідає, що "такого ніде не пише". Коли ж їх усіх підводять до заборонних табличок (а вони на території розміщені вже давно) і просять заплатити за завдану шкоду, знову батько, подаючи "гарний" приклад поведінки у громадському місці та дотримання вимог своїм дітям, розвертається і йде зі словами, що "ніхто й нічого платити не буде". Звичайно ж, легше вкрасти, особливо з огляду на ціну саджанців лаванди та їхню нинішню популярність. Ще один приклад: юнак, який просто зірвав у нас рослин на цілий букет, заявляє, що за це він вже заплатив – коли купував квиток на вхід. Коли зауваження робиш мамам-татам, чиї малолітні діти деруть квіти, то взагалі наражаєшся на "торнадо" й обвинувачення у ненависті до малят, бо ж "то дитина, і нічого не трапиться, як воно одну квіточку зірве!" А ще часто підтверджується приказка, що старе гірше малого. Бо коли дитя рве рослину – то проблема світосприйняття та виховання його батьків. А коли пенсіонерка, яка купила пільговий квиток, намагається поцупити у сумці саджанці квітів, то руки опускаються…" – розповіли в зоопарку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
14 квітня 2024
11 квітня 2024
09 квітня 2024