Поділитись:

На Волині розпочали підготовку до опалювального сезону

Четвер, 28 липня 2016, 17:12

Готовність житлового фонду до осінньо-зимового періоду 2016-2017 років на Волині становить 50,5 %, об'єктів соціально-культурного призначення, зокрема загальноосвітніх шкіл, – 20,4%, дошкільних навчальних закладів – 22.1 %, установ охорони здоров'я – 26,6 %.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Відтак, попри всі фінансові труднощі, з якими зіштовхується житлово-комунальне господарство краю, працівникам цієї сфери до середини літа вдалося підготувати 1 тис. 829 будинків та відремонтувати 162 покрівлі. Разом із тим, вони оглянули та підготували 147 опалювальних систем, а також 89 та 197 систем гарячого та холодного водопостачання відповідно.

Саме такі цифри озвучив на першому після "літніх канікул" засіданні антикризового енергетичного штабу, що відбулося 28 липня, начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Пиріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 ЛИПНЯ ПОДОРОЖЧАЛИ ТЕПЛО І ВОДА: СКІЛЬКИ ПЛАТИТИМУТЬ ВОЛИНЯНИ

Загалом, на його переконання, підготовка області до нормальної діяльності в умовах осінньо-зимового періоду проходить стабільно. Проте, в окремих галузях потрібно значно активізувати роботу. З-поміж усього, мова йде про заклади освіти. Адже до початку нового навчального року залишилося всього лиш трохи більше місяця.

"Наступного засідання антикризового енергетичного штабу, під час якого ви –– будете інформувати про готовність районів і міст області до зими, слід обговорити готовність освітньої сфери до зими більш детально", – звернувся голова Волинської ОДА Володимир Гунчик до Андрія Пирога.

Володимир Гунчик повідомив, шо наступні два засідання антикризового енергетичного штабу відбудуться у серпні. Починаючи ж із вересня, нагальні питання підготовки до осінньо-зимового періоду 2016-2017 років обговорюватимуть щотижнево.

Надрукувати
мітки:
коментарів