Поділитись:

У липні ціна на газ для українців зросла на 7%. Чому?

Четвер, 23 липня 2020, 17:41
У липні ціна на газ для українців зросла на 7%. Чому?

У липні оптова ціна на природний газ для потреб населення зросла на 16 копійок, тобто до 2,30 грн за кубометр (без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами). Це на 7% більше, порівняно з червнем.

Про це інформує пресслужба "Нафтогазу". 

Загалом, з початку року ціна ПСО знизилась на 51 %, а порівняно з аналогічним періодом минулого року падіння вартості блакитного палива сягнуло 53 %.

Як прогнозували аналітики "Нафтогазу", ціни на головних європейських газових хабах в останню декаду червня та на початку липня почали зростати, досягнувши максимальних значень із середини травня. Стримуючими факторами для українських цін є значні запаси газу у вітчизняних сховищах. Зокрема, станом на липень у ПСГ України накопичено понад 21 млрд куб м газу, що на 42 % вище за показники минулого року.

"Світові ціни на газ традиційно падають в період низького попиту і ростуть напередодні опалювального сезону. І, попри коронавірус, економічну кризу і скорочення попиту, 2020 рік не став винятком з цього сезонного правила. Втім ціна все ще рекордно низька, порівняно з попередніми періодами, і ми вже сьогодні можемо припустити, що в другому півріччі, в розпал опалювального сезону, вартість газу все одно буде нижче, ніж в 2019 році. За попередніми розрахунками – на 20, а то і на 30 %", – зазначив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів