Поділитись:

Продаж алкоголю неповнолітнім і bag-in-box: чим «грішать» волинські підприємці

Четвер, 23 липня 2020, 10:00
Продаж алкоголю неповнолітнім і bag-in-box: чим «грішать» волинські підприємці

фото ілюстративне 

Фактичні перевірки волинських підприємців, які здійснюють діяльність у сфері реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів і пального, засвідчили наявність низки порушень.

Про це інформує управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Волинській області.

Зокрема, у червні 2020 року в ході 26 фактичних перевірок бізнесменів, які реалізують у роздрібній мережі алкогольні напої, цигарки і пальне, встановлено 41 порушення чинного законодавства. У переліку типових порушень підприємців – 15 викритих фактів роздрібної торгівлі алкоголем і тютюном без ліцензії, а також встановлений випадок реалізації в роздріб без ліцензії пального.

Разом з тим у ході фактичних перевірок фіксують факти зберігання пального без ліцензії, зберігання і реалізацію спиртного в тарі bag-in-box, а цигарок – без марок акцизного податку встановленого зразка. Волинські господарюючі суб’єкти не завжди реалізують підакцизну продукцію з дотриманням вимог щодо визначених цін і продають алкоголь на розлив без статусу СГД ресторанного господарства. Ба більше, окремі підприємці допускають продаж спиртного неповнолітнім.

За такі порушення закон передбачає застосування штрафних санкцій, – застерігають волинських бізнесменів у податковій службі краю. А карантинні обмеження щодо призупинення перевірок не поширюються на сферу реалізації підакцизної групи товарів, – нагадують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Зокрема, лише у червні за матеріалам проведених фактичних перевірок до платників застосовано штрафів на понад 270 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів