Поділитись:

Депутати розробляють законопроєкт для боротьби з сектами

Понеділок, 20 липня 2020, 00:30

Фото ілюстративне

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів розробляє законопроєкт про діяльність деструктивних релігійних організацій (так звані «секти»).

Про це в інтерв’ю hromadske розповіла народна депутатка від «Слуги Народу», очільниця цього комітету Галина Третьякова.

За її словами, йдеться про релігійні організації, які працюють як фінансові установи й забирають кошти у людей.

«В Америці це дуже потужно обговорювалося, у нас, на жаль, ці відносини не врегульовані. Під релігійними установами може прикриватися фінансова установа, яка може забирати у людей їхнє майно», – пояснила депутатка.

Третьякова назвала такі організації «цілою системою з нейролінгвістичним програмуванням».

«Така проблема є, коли під релігійною установою ховається фінансова установа, яка, в тому числі, і з «чорними нотаріусами» [працює], яка хоче забрати у людини її майно, користуючись тим, що людина в біді. Програмуванням починають робити все, щоб вона в цю організацію принесла кошти. Потрібно, щоб ми їм протидіяли», – пояснила депутатка.

Довідково. Під деструктивними релігійними організаціями (сектами) можна розуміти організовану спільноту людей, яка діє під виглядом релігійної або громадської організації. Його прихильники об’єднані спільною доктриною, ідеологією та метою. Але ця доктрина суперечить національним інтересам держави чи становлять загрозу громадському порядку, миру, безпеці, здоров’ю та моральності суспільства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
25 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
07 лютого 2024
05 лютого 2024
31 січня 2024
11 січня 2024