Поділитись:

Весілля в Польщі закінчились спалахом коронавірусу

Субота, 18 липня 2020, 23:43
Весілля в Польщі закінчились  спалахом коронавірусу

фото ілюстративне

З червня у Польщі дозволили проводити весілля, проте зазначили, що максимальна кількість  гостей -150 осіб. 29 весіль закінчились  спалахом COVID-19.

Понад  3 сотні людей інфікувались, а 2333 гостям довелося самоізолюватися. Про це пише Європейська правда.

У Департаменті охорони здоров’я кажуть, що на таких святах люди у підсумку дуже часто забувають про заходи обережності.

Оскільки дуже важко встановити, хто контактував із людиною, в якої потім виявили коронавірус, усім гостям доводиться йти на самоізоляцію до з'ясування, чи вони також заразилися.

Найбільше таких випадків сталося у Малопольському воєводстві. Місцеві органи охорони здоров’я рекомендували поки відмовитися від проведення весіль у чотирьох повітах, де ситуація з коронавірусом найбільш ризикова.

В органах охорони здоров’я радять якщо організовувати весілля, то на відкритому повітрі, а також закликають людей з групи ризику скоротити час перебування на святі, на додачу до елементарних заходів обережності.  

За останню добу у Польщі виявили 339 нових хворих на коронавірус, померли 6 осіб. Загальна кількість випадків коронавірусу в країні з початку епідемії досягла 39 746, а померлих - 1618.

Абсолютна більшість заражень припадає на Сілезьке воєводство – вже понад 14 300, що становить більше третини від загальної кількості.

Щоденний приріст заражень у липні дещо знизився, порівняно з червнем. Кількість "активних" випадків стабільно знижується з середини червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів