Поділитись:

Краще WhatsApp: Google запустила месенджер, який працює без інтернету

Субота, 18 липня 2020, 21:02

Так склалися обставини, що найбільшим і найвідомішим на ринку сервісом для спілкування є WhatsApp, а користується він колосальною популярністю по всій земній кулі, так як його на постійній щоденній основі використовують більш ніж 2 млрд людей, що проживають в різних самих різних частинах світу.

Про це йдеться на сайті Технофан.

Всі вони з його допомогою можуть обмінюватися текстовими повідомленнями, здійснювати голосові дзвінки, дзвонити по відеозв’язку, ділитися місцем розташування, спілкуватися в групових чатах, а також, крім того, здійснювати цілу масу будь-яких інших дій, не відчуваючи при цьому ніяких складнощів. Проте, у даного сервісу є величезний недолік, хоча такий є і у всіх його конкурентів.

Справа в тому, що жоден сучасний месенджер не в змозі якимось чином працювати без інтернету, тому якщо доступу до глобальної мережі немає, використовувати його будь-яким чином абсолютно ніяк виявиться неможливо, і це, звичайно, створює певні незручності, особливо у час поїздок по світу, адже роумінг варто вкрай дорого. Якщо ще недавно з усім цим доводилося так чи інакше миритися, то тепер, зараз, ні в чому такому вже немає абсолютно ніякої потреби. Вся справа в тому, що Google вирішила запустити свій новий месенджер, а головна його перевага полягає в тому, що він працює без доступу до глобальної мережі, тобто, простіше кажучи, можна здійснювати неймовірно багато різних самих різних дій без грошових витрат.

Все це стало можливим завдяки протоколу передачі даних під назвою RCS, який вже є в мережі більш ніж 50 операторів зв’язку в різних країнах світу, але переважно звичайно ж в США і в Європі. Даний протокол був створений компанією Google в якості сучасної заміни SMS, а пропонує він користувачам відразу декілька важливих переваг. Так, більше немає ніякого обмеження на число пересилаються символів, а всі повідомлення доставляються миттєво. Більш того, підтримується як звіт про прочитання, так і про доставку, тому можна буде легко і просто дізнатися, прочитав співрозмовник повідомлення, або ж ні. Найважливіше те, що за такого роду повідомлення нового формату зовсім нічого не потрібно платити, що, в свою чергу, робить їх вкрай привабливими.

Щоб відправляти повідомлення RCS їх підтримка повинна бути як в мережі свого оператора зв’язку, так і такого, послугами якого користується співрозмовник. Втім, якщо такий ній, це не страшно, тому що доставка повідомлень такого формату можлива також і через інтернет. Все працює вкрай просто, так як досить з магазину Google Play встановити на смартфон додаток під назвою Android Messages, після чого, слідом за цим, все відразу ж автоматично запрацює без будь-яких складнощів, хоча, можливо, буде потрібно вручну активувати відправку повідомлень за стандартом RCS. Очікується, що вже в найближчі 3 – 5 років підтримка нового протоколу передачі даних, заміни SMS, з’явиться в мережах всіх стільникових операторів в світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів