Поділитись:

МАУ змінила правила ручної поклажі

П'ятниця, 17 липня 2020, 17:36

МАУ змінив розміри та вагу ручної поклажі до деяких країнах через вимоги цих країн, повідомив президент авіакомпанії Євген Дихне, пише avianews.com.

За його словами, габарити зменшені зі звичних 55х40х20 см до 40х30х10 см, а вага з 7 до 5 кг.

Це зроблено для того, щоб сумка могла розміститися під кріслом, а пасажири не створювали черги в салоні під час посадки і висадки при використанні багажних полиць для великої ручної поклажі.

Обмеження вже діють на регулярних і чартерних рейсах МАУ в Туреччину та ОАЕ. Також вони будуть введені на маршрутах в Італію і Азербайджан після планованого на серпень перезапуску польотів в ці країни.

Якщо ручна поклажа пасажира перевищує нові обмеження, але підходить за параметрами стандартних правил авіакомпанії, її можна безкоштовно здати в багаж на стійці реєстрації та отримати на багажній каруселі в аеропорту прильоту.

Також МАУ, за словами Дихне, повністю відмовилася від прийому оплати за товари і послуги на борту літака готівкою. Тепер це можна зробити тільки банківськими картами.

Своє рішення авіакомпанія аргументувала тим, що готівкові є переносниками бактерій і вірусів і можуть потенційно загрожувати здоров'ю пасажирів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів