Поділитись:

Новарчук пояснила, що за собаки "з’являються" у Луцьку (відео)

Четвер, 16 липня 2020, 13:30
Новарчук пояснила, що за собаки «з’являються» у Луцьку (відео)

У соцмережах неодноразово скаражаться, що, мовляв, громадська організація "Порятунок Чотирилапих", яку очолює екскерівниця комунального підприємства "Ласка" Дана Новарчук, ловить собак, а потім випускає їх у Луцьку. Таким чином, зазначили в дописі, ГО заробляє.

Проте в організації це заперечили. У коментарі ІА "Конкурент" Дана Новарчук запевнила, що ГО стерилізує тварин на місці відлову, а далі ними вже опікується або влада, або волонтери. 

"У договорі чітко прописано, що тварин відловлюють і стерилізують на місці, волонтери дуже часто нам у цьому допомагають", – наголосила вона. 

Щодо грошей, Дана Новарчук пояснила: заробіток "Порятунку Чотирилапих" – це те, що організація тратить на тварин. 

"Ясна річ, що послуга надається платно, адже нам треба заплатити за оренду, лікування тварин, закупити медикаменти, ремонтувати автомобіль. Громадська організація, відповідно до закону, має право надавати певні послуги, що й робимо. Кошти, які ми отримуємо, використовуємо для того, аби ця організація працювала", – зазначила очільниця ГО. 

Також Дана Новарчук пояснила, що часом до організації звертаються волонтери з Луцька з проханням допомогти відловити та простерилізувати собак. І розповіла про недавню ситуацію, коли волонтери прийшли з відповідним проханням. А згодом у соцмережах з'явилося відео, мовляв, ГО привозить до Луцька собак звідусіль. 

"Собаки дикі, треба було їх за допомогою снодійного половити, простерилізувати. Дівчата їх позабирали назад. Проте згодом з'явилося відео. Якщо вам цікаво, звідки ці собаки, то прийдіть і запитайте, я вам дам відповідь", – заявила Дана Новарчук. 

До того ж вона пояснила, чому при відлові використовували петлі. 

"Якщо собака дикувата, то її ведуть на петлі. Це гуманний метод, інакше собаці можна нашкодити. Петлі нам подарували закордонні зоозахисники", – зазначила вона. 

Очільниця ГО наголосила, що собак стерилізують на місці відлову, а далі їхню перетримку має забезпечити влада, також долучаються волонтери. Згодом тварин відпускають там, де їх відловили. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів