Поділитись:

Біля Луцька незаконно роздали 26 земельних ділянок

Середа, 15 липня 2020, 14:33
Біля Луцька незаконно роздали 26 земельних ділянок

Державі повернули 26 незаконно переданих громадянам земельних ділянок у Луцькому районі.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Задоволивши касаційну скаргу прокуратури Волинської області, Верховний Суд залишив у силі рішення суду першої інстанції про визнання недійсними  державних актів на право власності на землю та витребування земельних ділянок лісогосподарського призначення площею понад 3 га з чужого незаконного володіння. 

У лютому 2017 року прокуратура Волині звернулася до суду із позовом в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України та Державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» до Луцької районної державної адміністрації і власників 26 земельних ділянок на території Боголюбської сільської ради Луцького району.

Прокурори з'ясували, що спірні земельні ділянки належали до земель державної власності лісогосподарського призначення, категорія земель «рілля», а тому не могли бути передані у приватну власність громадянам.

Крім того, вилучення земельних лісових ділянок площею більше 1 га, а також зміна їх цільового призначення є винятково компетенцією Кабінету Міністрів України. У той же час, вилучення цих земель у порядку, встановленому Земельним кодексом України, не проводилось.

Тепер незаконно надані у власність громадянам земельні ділянки будуть повернуті державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів