Поділитись:

Індія може стати новим епіцентром коронавірусу

Середа, 15 липня 2020, 06:39

Вже кілька днів поспіль в Індії спостерігають прогресуючу захворюваність на COVID-19.

Неділя 12 липня стала четвертим поспіль днем ​​з найвищою кількістю нових хворих. Про це повідомляє Бабель з посиланням на CNN.

У вівторок, 14 липня Міністерство охорони здоров'я Індії повідомило про ще 28 498 випадків за останні 24 години, в результаті чого загальна кількість хворих в країні досягла 906 752 людини. Якщо ця тенденція збережеться, цілком ймовірно, що до кінця тижня Індія зіткнеться з 1 мільйоном випадків зараження COVID-19 і стане новим епіцентром.

За даними Міністерства охорони здоровʼя країни, наразі Індія посідає третє місце в світі за кількістю хворих — після США і Бразилії. Всього в країні зареєстрували 23 727 смертей від коронавірусу.

Хвиля нових випадків стала результатом ослаблення карантину по всій країні. Минулого тижня офіційний представник Міністерства охорони здоровʼя заявив, що «локальні спалахи» відбулися в «декількох районах», але Індія справляється зі спалахом краще, ніж інші країни.

«Не дивлячись на те, що населення країни становить 1,3 мільярда осіб, Індія змогла впоратися з COVID-19 відносно добре», — заявив він і додав, що рівень захворюваності «як і раніше залишається одним з найнижчих в світі».

Минулого тижня в Індії відкрили лікарню на 10 тисяч ліжкомісць — одну з найбільших подібних установ у світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів