Поділитись:

Луцька міська рада покращила програму ініціатив жителів міста

Середа, 27 липня 2016, 12:43
Луцька міська рада покращила програму ініціатив жителів міста

Із метою прозорості проведення конкурсу громадських ініціатив у програму внесли певні зміни.

Одна людина зможе винести на конкурс три ініціативи. Про це стало відомо 27 липня під час сесії Луцької міської ради.

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев розповів, що раніше міська рада затвердила Програму підтримки ініціатив жителів міста Луцька на 2015-2017 роки. Однак після проведення конкурсу кращих громадських ініціатив у травні цього року на адресу міського голови надійшла велика кількість звернень та скарг щодо непрозорості конкурсу, маніпуляцій із голосуванням за кращі проекти, невідповідності деяких ініціатив, які були допущені до голосування, цілям та меті програми.

Проектом рішення пропонували щоб один мешканець виносив на конкурс лише одну ініціативу. Однак депутат Луцькради Павло Данильчук запропонував щоб один мешканець мав можливість винести на конкурс максимум три свої ідеї.

"Якщо в однієї ініціативної людини є дві гарні ідеї то не бачу проблеми, якщо він делегує авторство, наприклад, своєму колезі щоб хтось інший її виніс на конкурс", - сказав Тарас Яковлев.

Проте пропозицію Данильчука депутати підтримали і вирішили, що варто дати можливість активним мешканцям Луцька реалізовувати більше своїх ініціатив.

Також Тарас Яковлев сказав, що коли будуть виявлені факти маніпуляцій то такі ініціативи вилучатимуть із конкурсу.

Депутат Григорій Пустовіт сказав, що йому не зрозумілий пункт проекту рішення, де написано, що не допускатимуться до участі ініціативи, які підпадають під інші міські цільові програми, адже на його думку, таким чином можна викидати з конкурсу всі "неугодні" комусь ініціативи.

"У нас є 42 програми і там є чіткі завдання і заходи. Якщо бюджет цільової програми включає цей захід, то не бачу логіки щоб ми ці ініціативу включали у програму конкурсу", - відповів Тарас Яковлев.

Зі змінами депутати підтримали проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів