Поділитись:

Маневицькі «Стильні Панночки» – серед переможців конкурсу гендерних ініціатив

Вівторок, 14 липня 2020, 08:52
Маневицькі «Стильні Панночки» – серед переможців конкурсу гендерних ініціатив

Фото із сайту Район.Маневичі

ГО з Маневич «Стильні Панночки» опинилося серед переможців конкурсу гендерних ініціатив від Асоціації міст України.

Про це повідомляє Офіс реформ у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Асоціація міст України оголосила 13 переможців конкурсу короткострокових ініціатив, що сприятимуть участі жінок у місцевому економічному розвитку. Серед них – ГО «Стильні Панночки» з Маневич із проєктом «Жіноче підприємництво – майбутнє поряд».

Конкурсна комісія визнала переможцями ініціативи, спрямовані на:

  • розбудову місцевого потенціалу, пов’язаного з участю жінок у місцевому економічному розвитку;
  • розширення економічних можливостей жінок;
  • розвиток жіночого підприємництва;
  • розширення участі жінок у прийнятті рішень на місцевому рівні.

Тож проєкт «Жіноче підприємництво – майбутнє поряд» має на меті збільшення на території громади жінок-підприємців, які виготовлятимуть продукцію чи надаватимуть послуги, зокрема й в умовах, що склалися під час та після карантину, зумовленого коронавірусом. Серед іншого, передбачене і навчання веденню бізнесової справі з використаням ІТ-технологій та соцмереж.

Волинське регіональне відділення Асоціації міст України стало партнером проєкту-переможця з Маневиччини.

«Ми розпочали активну співпрацю зі «Стильними Панночками» ще на стадії підготовки проєктної пропозиції. Сьогодні стало відомо, що ініціатива маневиччан отримає фінансування, тож незабаром втілимо її у партнерстві з Маневицькою селищною радою, Маневицькою районною філією Волинського обласного центру зайнятості, ГО осіб із інвалідністю «Довіра». Найціннішим, на мою думку, є те, що реалізація проєкту розширить участь жінок в ухваленні рішень органами місцевого самоврядування, що стосуватимуться сфери місцевого економічного розвитку, – каже в.о. виконавчого директора Волинського РВ АМУ Мар'яна Конончук. – У рамках реалізації проєкту в серпні відбудеться зустріч учасниць проєкту, а це 20 жінок, 12 із яких мають статус безробітних, та 8 – потенційних майбутніх підприємниць, із фахівцями РВ Асоціації міст України. Маневиччанки отримають вузькоспеціалізовані консультації у галузі права, гендерно-орієнтованого бюджетування, ведення власного бізнесу, участі у програмах місцевого економічного розвитку, співпраці з ОМС та контролюючими органами, захисту власних прав та інтересіви».

На втілення проєкту «Жіноче підприємництво – майбутнє поряд» маневиччанкам потрібно трішки більше 46 тисяч гривень.

Довідково: Асоціація міст України в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС) проводить конкурс для муніципалітетів-членів АМУ на фінансування короткострокових ініціатив, що сприятимуть участі жінок у місцевому економічному розвитку. Максимальний строк реалізації ініціатив – 4 місяці. Загальний бюджет конкурсу становить1 000 000 гривень. Бюджет однієї ініціативи: від 40 000 до 100 000 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 квітня 2024
29 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
05 грудня 2023
01 листопада 2023
17 жовтня 2023
16:42
04 жовтня 2023
10:35
30 вересня 2023
25 вересня 2023