Волинські хірурги провели надскладну операцію на серці

П'ятниця, 10 липня 2020, 20:14

Протягом тижня лікарі Центру кардіохірургії Ковельського МТМО провели кілька складних операцій на відкритому серці. До кінця місяця  заплановано більше двадцяти таких.

Про це пише Волиньinfa  з посиланням на фейсбук-сторінку Ковельського МТМО.

“Постійно важко дихати, задихаюся”, “Не можу вільно пересуватись навіть по власній квартирі”. Такими були скарги 45-річного пацієнта, якому хірурги Ковельського МТМО нещодавно протезували аортальний клапан.

Він народився з вадою серця – двостулковий аортальний клапан (до речі для повноцінного функціонування потрібно три стулки), та після перенесеного інфекційного ендокардиту у нього виникла поєднана аортальна вада з переважанням стенозу. Єдиним шансом на повноцінне життя була операція.

Команда ковельських лікарів на чолі з завідувачем Центру кардіохірургії Танським Володимиром Георгійовичем успішно зробили протезування аортального клапану – замінили пошкоджений аортальний клапан на механічний протез Planix 25. Операція тривала близько 8 годин.

Пацієнт наразі почуває себе задовільно та проходить реабілітацію.
Вже будує активні плани на майбутнє та дуже вдячний лікарям за врятоване здоров’я та можливість жити повноцінним життям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: