Поділитись:

"Підземний перехід біля "Там-Таму" побудують не скоро", - заступник Романюка

Вівторок, 26 липня 2016, 14:51
«Підземний перехід біля »Там-Таму« побудують не скоро», - заступник Романюка

У Луцьку досі немає підземних переходів, оскільки не вдається домовитися з потенційними інвесторами.

Про це в інтерв'ю "Волинь24" розповів головний архітектор Луцька Леонід Герасимюк.

"Підземні переходи треба робити і біля "Там-Таму", і в центрі, і біля "Променя" з часом. Питання ж не втому, що переходи непотрібні, питання в торговому центрі. А тут погляди розділяються: інвестор хоче вигоду, а місто – перехід. Якась торгівля там повинна бути, але потрібно прийняти спільне рішення", – каже начальник управління містобудування та архітектури Луцької міської ради.

На думку чиновника, міська рада повинна взяти участь у будівництві переходів, мовляв лише тоді можна знайти компроміс.

Також архітектор зауважив, що розмови щодо будівництва переходу біля гіпермаркету "Там-Там" припинилися зі смертю нардепа Ігоря Єремеєва – співвласника групи компаній "Континіум", до якої і належать гіпермаркет з ТЦ "Порт-сіті".

"Сталось, як сталось. Вони мали там розбудовувати ще одну чергу і одночасно – перехід. А так, місто Луцьк, напевно, єдиний обласний центр, який не має підземних переходів", - резюмує Герасимюк.

Натомість перший заступник луцького мера Тарас Яковлев каже, що перемовини з інвесторами ведуться досі і вони не відмовляються від будівництва переходу.

"Розмова продовжується, інвестори хочуть будувати. Зараз вони узгоджують питання по землі, проекту детального плану. Це достатньо нешвидка і серйозна робота, яка триватиме довго", – зауважив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів