Поділитись:

Віртуальний туризм у Чорнобилі: організовують перші локації

Середа, 08 липня 2020, 00:34

фото ілюстративне

У Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику хочуть зайнятися віртуальним туризмом. Перша локація вже готова і присвячена вона спостереженню за птахами.

"Поки що розвиваємо лише науковий та еколого-просвітницький туризм, в перспективі – бердвотчинг і перша локація вже готова, віртуальний туризм для тих, хто не може в силу вікових чи інших обмежень потрапити до заповідника", — розповів в інтерв'ю Суспільному директор Чорнобильського заповідника Олександр Галущенко.

За його словами, туризмом заповідник безпосередньо не займається, але створює свої продукти і передає держустанові, яка співпрацює з туроператорами. Зокрема є й декілька водних маршрутів.

"Ми все залежне від себе зробили", — додає він.

Водночас Галущенко зазначив, що не слід використовувати слово "туризим" щодо зони відчуження, а називати візити "наукове або ознайомче відвідування", оскільки зона є небезпечною, тож туризм і рекреація там заборонені. Він додав, що керівництво заповіднику робить велику ставку на на дистанційне зондування, безпілотники, космічні знімки, автоматичні прилади які знімають показники з території зони відчуження, зокрема метео, гідрометео, радіаційні показники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів