Поділитись:

"Квартири від Сапожнікова не отримувала", – екс-голова сільради на Волині

Вівторок, 26 липня 2016, 12:49

Колишня голова Старолішнянської сільської ради Валентина Степюк подала заяву в поліцію про поширення чуток щодо отримання квартири від міського голови Нововолинська Віктора Сапожнікова за лобіювання інтересів об'єднання Старої Лішні з Нововолинськом у рамках децентралізації.

Валентина Степюк має намір звернутися в суд через завдання моральної шкоди та поширення чуток, які її компроментують, підривають авторитет та ділову репутацію, – передає БУГ.

Наразі вона написала заяву у поліцію. Правоохоронці вже перевіряють правдивість інформації про квартиру, яку нібито отримала жінка від мера Нововолинська.

"Ці чутки з'явилися перед виборами, ними вдало маніпулювали, але тоді я не надавала цьому такого значення. Махнула рукою та й все. Проте коли почалися розбірки та бунт через об'єднання громади, коли стали мене вплутувати і вигадувати, що я людей підбурюю об'єднуватися з Нововолинськом й знову поливати брудом, попередила, що буду подавати в суд. Там, до речі, сказали що все одно передаватимуть матеріали в поліцію і порекомендували написати заяву в правоохоронні органи, тому що прокуратура та суди не мають зараз слідчих, а комусь же треба опитувати свідків, перевіряти факти.

Вже поліція виїжджала і опитала декількох людей, чи це правда, що вони робили такі гучні заяви, говорили про те, що Сапожніков подарував мені квартиру, що незаконно виділяла землю на час свого головування. Бо так виходить, що заяви робили на зборах, коли була маса народу, а вибачаються тихо на вухо, як всього декілька людей лишилося", – розповідає Валентина Степюк.

Жителі Старої Лішні не можуть визначитися, з яким адміністративним центром пов'язати долю села: сусідніми Литовежом чи Нововолинськом. За результатами опитування, яке проводилося у селах, що входять в сільську раду, більшість проголосувала за Нововолинськ.

Нагадаємо, що на сесії сільради 13-го липня відбулося голосування за об'єднання територіальної громади. 8 депутатів і голова, незважаючи на результати опитування, віддали голоси за Литовеж, 6 – за Нововолинськ.

Люди примусили народних обранців зробити переголосування. Повторно проголосували 7 на 7, вирішальний голос лишився за головою сільради Назаром Максимівим. Кажуть, він перед всіма зізнався, що голосує за Нововолинськ. Сам очільник громади стверджує, що голосування проводилося під тиском людей, які були присутні на сесії, і він утримався.

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024