Поділитись:

Борги лучан за комуналку "пішли" донизу

Вівторок, 26 липня 2016, 12:15
Борги лучан за комуналку

За перше півріччя 2016 року борги лучан за комунальні послуги знизилися із 70,8 мільйона до 42,2 мільйона гривень.

Про це повідомив перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев під час оперативної наради мера 26 липня.

Зі слів посадовця, значне зменшення заборгованості спостерігається й з надання послуг централізованого опалення та водопостачання. Однак за послуги з утримання будинку та вивіз сміття борги не меншають.

Як повідомив Микола Романюк, 70 % боржників – це люди, які взмозі оплатити комунальні послуги.

Тарас Яковлев нагадав, що з метою вирішення питання заборгованості за "комуналку" у квітні цього року створили комісію з питань стягнення заборгованості за компослуги, куди увійшло 12 членів. Ця комісія організовує роботу щодо зменшення заборгованості і відключення споживачів зі значними боргами від комунікацій.

До того ж комісія часто піднімає питання щодо відчуження квартир, які є у комунальній власності. Комісія розглядає питання споживачів міста, сума заборгованості яких понад 50 тисяч гривень. Вони вже спробували вручити відповідні листи 61 боржнику із проханням погасити заборгованість. Однак передати листи "в руки" вдалося лише 30 лучанам.

"Категорію споживачів можна розділити на дві групи: перша – це та, яка почала сплачувати, а друга – та, яка ніяк не реагує на листи і продовжує накопичувати заборгованість", – сказав Тарас Яковлев.

Тих людей, у яких є незначна заборгованість, заступник закликав звернутись в департамент соціальної політики за субсидією.

"Більшим" боржникам посадовець запропонував звертатися на підприємства, які надають комунальні послуги і укласти з ними договори реструктуризації.

"Ці квартири, що мають борги, там 70 % люди, які мають можливість повністю платити за квартири. Але часто вони або здають ті квартири з боргами квартирантам, або лишень платять за електроенергію", –додав Микола Романюк.

Він також наголосив на тому, що лучанам потрібно звертатись за субсидіями, оформлення яких значно спростили, і не накопичувати борги.

Надрукувати
мітки:
коментарів