Поділитись:

ВООЗ та ЄС передали обладнання для України

Понеділок, 06 липня 2020, 22:16
ВООЗ та ЄС передали обладнання для України

Розпочали процес передачі обладнання, реагентів та розхідних матеріалів для українських  лабораторних  центрів, де роблять тестування на COVID-19.

ВООЗ та ЄС передали 9 861 пакунків витратних матеріалів, 217 956 реагентів для проведення тестів ПЛР та 1880 одиниць лабораторного обладнання. Все обладнання, матеріали та реагенти відповідають стандартам якості ВООЗ. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на пресслужбу представництва ЄС в Україні,

Обладнання, яке буде передано лабораторіям, дозволить скоротити час на проведення лабораторного дослідження з виявлення збудника коронавірусної хвороби, і таким чином збільшити кількість тестувань, додали у представництві.

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що надане обладнання дозволить у два-три рази збільшити кількість тестів на COVID-19. Нині, за його словами, Україна проводить до 80 тисяч тестів на коронавірус на тиждень.

Передача обладнання триватиме до кінця серпня, його розподілятимуть по лабораторіях відповідно до потреб, визначених МОЗ та Офісом президента.

  • Минулого тижня ЄС та ВООЗ передали Україні медичні маски, рукавички та інші засоби індивідуального захисту. Всього ЄС виділив для допомоги Україні в боротьбі з коронавірусом 190 млн євро.
  • Раніше міністр охорони здоров'я відзвітував про збільшення кількості лабораторій для тестів на COVID-19
  • Станом на 6 липня в Україні підтверджено 49 043 випадки COVID-19, з них 1262 летальних, 21 703 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 543 нові випадки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів