Поділитись:

Повідомили деталі ДТП у Польщі

Субота, 04 липня 2020, 07:20

фото  ілюстративне

Український консул  у Кракові допомагає  постраждалим у ДТП зв'язатися з рідними.

Після аварії у Польщі четверо українців госпіталізовані до місцевих медичних закладів і перебувають у важкому стані, одна особа в стані середньої тяжкості, ще 26 зазнали легких травм. Заробітчани їхали в автобусі, коли біля міста Богуславіце він зіштовхнувся з двома вантажівками. Про це йдеться в сюжеті ТСН

За мить до ДТП фура, що їхала попереду, втратила контроль. За лічені секунди в аварію потрапив також автобус з українцями та цистерна з легко-займистими речовинами. Спалахнула пожежа.

На місце аварії приїхали десятки надзвичайників та поліцейських. Потерпілих забрали до лікарень.

"Чотири цивільних рятувальних гелікоптери і один військовий прибули на місце аварії. Там було також сім авто швидкої допомоги. У нас є повідомлення про травми грудної клітини і голови, а також про перелами", - повідомив заступник міністра охорони здоров'я Польщі Вальдемар Краска.

За даними Міністерства закордонних справ України, загалом в аварії постраждав 31 українець. 

Автобус з українцями прямував із Запоріжжя до Варшави. Дипломати розповідають, що з постраждалими працює консул України у Кракові, людям намагаються допомогти зв'язатися з рідними. Утім, це нелегко в умовах пандемії коронавірусу.

"Складно отримувати оновлені дані про стан пацієнтів, оскільки безпосередній доступ до лікарні у зв'язку з протиепідеміологічними заходами є відносно обмеженим. Але в будь-якому разі наші консули надають всю необхідну підтримку і допомогу для того, щоби постраждалі могли зв'язатися зі своїми рідними та близькими", - повідомила речниця Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко.

Тим часом, польська поліція назвала попередню причину аварії. Каже, водій однієї з фур втратив контроль над авто, бо у нього луснуло колесо.

Нагадаємо, 2 липня повідомлялося, що у Сілезькому воєводстві Польщі пасажирський автобус з 40 українцями зіткнувся з двома вантажівками. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів