Поділитись:

Найцікавіші веломаршрути Волині*

П'ятниця, 03 липня 2020, 16:33
Найцікавіші веломаршрути Волині*

Коли до відпустки ще далеко або ж немає можливості поїхати за кордон чи на море, а відпочити хочеться, допоможе велосипед. На Волині є десятки цікавих місць, які варто побачити кожному і де можна чудесно відпочити, до того ж з мінімальними фінансовими витратами.

Куди поїхати поблизу Луцька?

Тим, хто ще не готовий до кількаденних мандрівок, для перших велоподорожей варто вибирати місця поблизу дому. Наприклад, є чимало цікавинок недалеко від Луцька:

  • Панський ліс – їхати 20 хв, ідеальне місце для сімейного пікніка, для подорожі краще підійде гірський, аніж шосейний велосипед;
  • Струмівка – мальовничий ліс поблизу обласного центру, неймовірно красивий в будь-яку пору року;
  • село Рокині – унікальний музей сільського господарства, розташований всього за 12 км від Луцька;
  • став Сирники – ідеальне місце для любителів риболовлі та дозвілля поблизу водойми.

А якщо відверто, то поблизу Луцька надзвичайно багато цікавих місць. Достатньо сісти на велосипед і їхати за межі міста на пошуки своїх мальовничих куточків.

Варіанти велоподорожей для досвідчених

Звірівське кільце. Веломаршрут протяжністю трохи більше, ніж 20 км на території однойменного лісництва, розташованого за 15 км від Луцька. Підійде для тих, кому подобаються прогулянки лісом і відпочинок на природі. До речі, якщо пощастить, то тут можна побачити оленів.

Городище – Гірка Полонка. Ще один варіант захоплюючого веломаршруту для любителів мальовничої природи. Протяжність – 30 км. Починається в Городищі, проходить через Баїв, Цеперів, Оздів і закінчується в Гіркій Полонці.

Воротнів. Цей ботанічний заказник часто називають маленькою Швейцарією. Катаючись стежками протяжністю 20 км, тут можна побачити чимало цікавого: від мальовничих ставків до червонокнижних птахів і звірів.

Шацькі озера. В комплекс входить 30 водойм, між якими і пролягає веломаршрут. Загальна протяжність доріг – близько 200 км, які в комфортному темпі можна здолати за 3 дні. Правда, слід врахувати, що не на всіх відрізках дорога хороша. Але добротний туринговий велосипед легко здолає усі перешкоди.

До речі, збираючись у велоподорож, варто не забути найважливіше. Перш за все, подбати про власну безпеку. Шолом, світловідбиваючі маячки на велосипеді та одежі мусять бути обов’язково. Крім того, слід взяти карту чи GPRS-навігатор: вони допоможуть не збитися з дороги. А також питну воду, дощовик (на випадок погіршення погоди) і гарний настрій. Ну і звичайно, хороший велосипед.

Якщо ж у вас досі немає сучасного гірського чи шосейного байка, варто якнайшвидше вирішити це питання. І ось тут https://allo.ua/ru/velosipedy/ можна знайти якісний велосипед будь-якого типу і на будь-який бюджет. А якщо вам буде важко самотужки підібрати модель, досвідчені консультанти завжди допоможуть порадою.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17 квітня 2024
06 квітня 2024
16 березня 2024
28 лютого 2024
20 грудня 2023
23 жовтня 2023
06 жовтня 2023
23 вересня 2023
18 вересня 2023