Поділитись:

Як карантин вплинув на економіку України

П'ятниця, 03 липня 2020, 00:32
Як карантин вплинув на економіку України

Юрій Половньов, директор департаменту статистики та звітності Національного банку України, повідомив про те, що найскладніший період для української економіки завершився. Згортання карантинних обмежень призводить до відновлення ділової активності. Це дає втішні прогнози на друге півріччя.

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу НБУ.

"Найскладніший період для економіки України завершено. За нашими оцінками, вже у другому півріччі економіка України мала перейти до економічного зростання", - зазначив він.

Так, за його словам, український бізнес поступово оговтується від удару, якого завдала йому коронакриза.

"Опитування Національного банку свідчать, що настрої підприємців у червні поліпшилися. Індекс очікувань ділової активності зріс практично на 10 пунктів - майже до 46", - додав він.

За його словами, поліпшенню настроїв бізнесу сприяло поступове згортання карантинних обмежень та відновлення ділової активності у світі.

"Кількість песимістичних та оптимістичних оцінок в секторах торгівлі та промисловості вже вирівнялася. Ці підприємства мають відносно непогані очікування щодо товарообігу і нових замовлень", - додав він.

За словами Половньова, гірша ситуація у сфері послуг і будівництві. У цих секторах все ще переважають песимістичні очікування. Зокрема, будівельники занепокоєні досить низьким попитом з боку своїх клієнтів.

Нагадаємо, раніше у березні НБУ у контексті оцінки можливих наслідків вірусу для світової економіки прогнозував зниження темпів зростання для України.

Також, нагадаємо, у НБУ заявляли, що у 2020 році через кризу припиниться зростання реальних доходів населення, яке тривало протягом трьох останніх років. Основними причинами цього є зниження ділової активності, заробітної плати та зростання безробіття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів