Поділитись:

Яким було літо в Луцьку 1984 року: ретросвітлини

Четвер, 02 липня 2020, 06:58

Показали, як виглядало місто Луцьк 35 років тому.

Пропонуємо читачам, серед яких не лише лучани, а й мешканці інших регіонів України, здійснити подорож до міста Луцька зразка 1984 року, пише дослідниця Тетяна Яцечко-Блаженко для видання t1.ua.

Хтось із вас впізнає на фото місто свого дитинства, молодості, першого кохання, а хтось побачить вперше. Чи знали ви, що ще тридцять років тому Луцьк був одним із самих зелених міст України? Велика кількість дерев позитивно впливала на чистоту повітря в місті.

Повертаючись до знайдених світлин 1984 року, варто сказати, що вони були окрасою туристичного путівника для туристів із Польщі. Видання було на польській мові. Опубліковане видавництвом «Мистецтво». Світлини показували тогочасний Луцьк із кращого боку. Бачимо тут замок, костел, готель, ЦУМ і багато фото з парку.

В туристичному путівнику також розповідалось про те, що в готелі «Україна» знаходиться ресторан, де можна спробувати традиційну горілку з перцем, великий асортимент кримських та закарпатських вин. Також тут була одна із найкращих кухонь в місті, страви були здебільшого традиційні українські, адже саме їх хотіли найбільше скуштувати туристи з інших країн.

Туристам рекомендувалось приїздити до Луцька весною та влітку, коли місто потопає в цвіті та зелені. Також в цей період в місті відбувається багато фестивалів та заходів, які можуть бути цікаві іноземцям.

"Отож, пропонуємо і вам переглянути кольорові світлини Луцька початку 1980-х років. Якщо маєте подібні, то надсилайте і ми їх з радістю опублікуємо", – пише краєзнавиця Тетяна Яцечко-Блаженко

Замок ЛюбартаЗамок Любарта
Дитяче містечко на проспекті МолодіДитяче містечко на проспекті Молоді
Лучани відпочивають біля театруЛучани відпочивають біля театру
Універмаг «Луцьк»Універмаг «Луцьк»
Магазин «Олеся» в найвищому будинку в Луцьку на той часМагазин «Олеся» в найвищому будинку в Луцьку на той час
Вигляд на старе містоВигляд на старе місто
Костел Петра і ПавлаКостел Петра і Павла
Кінотеатр «Москва», пізніше «Промінь»Кінотеатр «Москва», пізніше «Промінь»
Фонтани в центральному паркуФонтани в центральному парку
Луцький замокЛуцький замок
Сходи до центрального паркуСходи до центрального парку
Готель «Україна»Готель «Україна»
Фонтан «Дельфіни» в центрі містаФонтан «Дельфіни» в центрі міста

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів