Поділитись:

Волинян кличуть на фотопроект із популяризації війська

Понеділок, 25 липня 2016, 18:49
Волинян кличуть на фотопроект із популяризації війська

До Луцька завітали представники Міністерства оборони України Володимир Скроростецький,Тарас Грень та Оксана Горбач. Вони розповіли про фотопроект з популяризації українського війська.

"Збройні сили можуть і мають чим пишатися. Ми вирішили показати ці зміни не на словах, а на фото і відео. Ми вирішили зібрати цей контент, який зібрали безпосередні учасники цих подій: військові, волонтери, випадкові свідки…" – розповідає в ефірі Громадське.Волинь представник Регіонального медіа-центру Міноборони Тарас Грень.

"Нині ніхто не питає, чи потрібна нам армія, так як це було раніше. Тепер всі знають, що без неї нам не обійтися. Проект матиме кілька сегментів. Перші – це виставка і книга. Перша виставка запланована на 24 серпня, але цього року так само 25-річниця Збройних Сил України. Тому буде кілька таких виставок", – каже координатор проекту Оксана Горбач.

"Знімок зроблений навіть на телефон, але такий, який передає ту атмосферу, ми його розглянемо і він знайде своє життя у цьому проекті. Подати ці знімки легко, їх можна завантажити на сайті http://newarmy.in.ua", – пояснюють гості.

"Вже більше 100 учасників і більше 1000 фотографій завантажено на сайт. Ми назвали виставку "Армія. Друге народження". Чому важливий волинський сегмент? Без нього не обійтися тому, що саме волиняни, бійці 51-ї бригади, були першими, хто вступив у бій. Вони були першим символом тої розгубленої на початку армії. Чому в стратегічному плані цей проект потрібний і важливий? Давайте звернемося до історії. Друга світова війна. Американські військовослужбовці в штаті батальйону завжди мали фотокореспондента. Він не був професійним журналістом, але фільмував все. Це тому нині американське кіно, відео, фотодокументалістика настільки насичена відео і фото матеріалами Другої Світової війни чого так бракує іншим країнам-учасникам. Ми хотіли б, щоб через 10-20 років, коли нас вже не буде, ніхто не міг спекулювати на цій темі", – підсумовує представник медіа-центру Міноборони Володимир Скоростецький.

Фото, що вже завантажені на сайт проекту http://newarmy.in.ua.

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
04 квітня 2024
27 березня 2024
19 березня 2024
09 березня 2024
29 лютого 2024
17 лютого 2024
11 лютого 2024