Поділитись:

У Луцьку в обласній лікарні померла породілля із COVID-19 (деталі)

Вівторок, 30 червня 2020, 11:38
У Луцьку в обласній лікарні померла породілля із COVID-19 (деталі)

фото ілюстративне

В обласній клінічній лікарні у відділенні для "важких" хворих на коронавірус померла жінка із Млинівського району Рівненської області, - розповів Суспільному начальник управління охорони здоров'я Луцька Володимир Лотвін.

Жінка приїхала до Луцька народжувати.

"Була переведена в обласну клінічну лікарню. В пологовому точно вона не вмирала", - каже Володимир Лотвін.

Як розповів головний лікар обласної клінічної лікарні, стан жінки був вкрай важкий. У реанімації породілля була два дні.

"Ми її забирали із низькою сатурацією кисню, із COVID, але на жаль вона була з досить мало вираженою супутньою патологією плюс такі психо-поведінкові розлади і тому важка була вона", - розповів керівник медзакладу Олексадр Дудар.

Голова Підлозцівської громади Рівненської області, де проживала жінка, Микола Костюкевич на своїй фейсбук сторінці написав, що в неї окрім новонародженої дівчинки залишилося ще 5 дітей.

У Луцькому міському пологовому будинку повідомили, що 22 чеврня 2020 року вагітна з Млинівського району була на консультації у Волинському обласному перинатальному центрі, де була оглянута лікарями (зі слів жінки). Звідки відправлена своїм транспортом у Обласну інфекційну лікарню. Там проведено рентген обстеження, взято ПЛР тест на Covid-19 і з діагнозом: Вагітність 5 в 38 тижнів. Оперована матка. Двобічна пневмонія. COVID ?(під питанням) скерована в Луцький клінічний пологовий будинок.

23 червня їх провели кесарів розтин згідно з акушерських показів. Народилася дитина у важкому стані. У зв’язку із погіршенням стану породіллі та підтвердженим діагнозом COVID-19 (ПЛР позитивний) 24 чеврня 2020 її перевели у відділення обласної лікарні в Боголюбах згідно з наказом МОЗ України №1411 за 16.06.2020, де 28.06.2020 вона померла.

Дитина на даний момент знаходиться у відділенні дитячої реанімації ЛКПБ з позитивною динамікою із підтвердженим НЕГАТИВНИМ результатом на COVID-19.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів