Поділитись:

Чому в луцькому парку вирішили демонтувати атракціони і які залишаться

Субота, 27 червня 2020, 12:00
Чому в луцькому парку вирішили демонтувати атракціони і які залишаться

Свіже рішення міської ради про демонтаж атракціонів стосується винятково 4-х найстаріших качель, які після 2017-го року не працюють через несхвальний висновок експертизи. Натомість вони є комунальним майном, тому тривалий час відбувалися певні погоджувальні процедури щодо списання.

Це пояснили на сторінці Центрального парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки у фейсбуці. 

Що зноситиметься?

  1. Човники дитячі
  2. Човники дорослі
  3. Атракціон «Сонечко»
  4. Атракціон «Веселий потяг північ».

На останньому нещодавно ще каталися діти. 

«Старенький потяг – це були легкозйомні рельси і фігурки-вагончики, це все пішло на склад, натомість вже кілька років на цьому ж місці курсує новий потяг «Малятко», який ми відносно недавно придбали для парку. Щодо пунктів 1-3 – ці качелі стаціонарні, на фундаментах, лише після їхнього демонтажу може йтися про придбання нових, які ми справді шукаємо і вибираємо цікаві і оптимальні варіанти», – йдеться у повідомленні.

Проте зауважують: не всі атракціони старі. Із минулого століття справді ще експлуатуються «Веселі гірки», «Орбіта», «Сюрприз», «Колесо огляду».

«У цьому факті ми бачимо передусім результат належного їх догляду, вчасних техоглядів і ремонтів, завдяки чому комунальне майно збережено, працює і ще й заробляє в місцевий бюджет податки та орендну плату. А інша частина атракціонного комплексу – це техніка новіша за більшість ваших особистих автомобілів, друзі! Новенькі автомобілі Автодрому – 2019-й рік випуску! Улюбленець школярів «Вальс» (в народі «Ракушки») 2005-й р.в. Дорослі ланцюжки – 2008-й р.в. Дитяча фігурна каруселі «Коники» – 2010-й р.в. та інші!» – пояснило керівництво. 

До слова, атракціони працюють щодня (в будні, вихідні та свята) з 12:00 до 19:00 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів