Поділитись:

У Сіднеї побудують найвищий у світі гібридний хмарочос із зеленими насадженнями

Субота, 27 червня 2020, 02:54
У Сіднеї побудують найвищий у світі гібридний хмарочос із зеленими насадженнями

У Сіднеї планують побудувати 40-поверховий хмарочос із зеленими насадженнями з деревини, сталі та скла. Він стане найвищою такою спорудою.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на CNN.

Будівля матиме природну вентиляцію та великі зелені тераси. Інноваційна конструкція може використовувати на 50% менше матеріалів, які містять вуглець, і на 50% менше енергії, ніж звичайна будівля.

На хмарочосі хочуть також встановити сонячні батареї, що дозволить будівлі працювати лише на відновлюваній енергії.

Під час будівництва будуть використовувати техніку Mass Timber Construction. Це створення сталевого екзоскелета, який підтримує усю конструкцію.

Будівництво планують розпочати у наступному році, а завершити – до 2025. Хмарочос буде розташований біля Центрального залізничного вокзалу міста. Споруда буде призначена для IT-компанії Atlassian, у ній буде простір для 25 тисяч співробітників.

Наразі найвищою спорудою, побудованою за технологією Mass Timber Construction, є 18-поверховий хмарочос Mjøstårnet у Брумунддалі (Норвегія). Його відкрили у 2019 році.

У Сіднеї побудують найвищий у світі гібридний хмарочос із зеленими насадженнямиУ Сіднеї побудують найвищий у світі гібридний хмарочос із зеленими насадженнямиУ Сіднеї побудують найвищий у світі гібридний хмарочос із зеленими насадженнямиУ Сіднеї побудують найвищий у світі гібридний хмарочос із зеленими насадженнями

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів