Поділитись:

Небезпека: волинян закликають не залишати дітей у замкнених авто

П'ятниця, 26 червня 2020, 13:13
Небезпека: волинян закликають не залишати дітей у замкнених авто

фото ілюстративне

Волинян закликають не залишати дітей у замкненому автомобілі. Особливо, коли температура повітря перевищує 30°C, а салон авто за лічені хвилини перетворюється на розжарену пательню.

Про це повідомляється на сторінці патрульних у фейсбуці.

Кожні 10 хвилин температура у закритому автомобілі збільшується на 3-5°C. Тож вже за 15 хвилин перебування у зачиненій автівці малеча може отримати тепловий удар. Вік, вага, проблеми зі здоров’ям та одяг впливають на швидкість отримання такого удару. Адже діти перегріваються набагато швидше, ніж дорослі.

Пам’ятайте: якщо ви влітку плануєте подорож з дітьми автомобілем, беріть достатню кількість води для пиття, частіше зупиняйтеся, одягайте дитину в легкий одяг та стежте за температурою в салоні авто.

Якщо ви стали свідком того, як у припаркованій автівці задихається дитина, кричить або вже не подає ознак життя, негайно викликайте поліцію і швидку. За можливості спробуйте дістати малюка та напоїти його водою.

Нагадуємо: ніколи не залишайте дітей в автівці без нагляду дорослих, навіть якщо вам потрібно "вискочити" на декілька хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів