Поділитись:

Польські депутати розповіли, чому визнали Волинську трагедію геноцидом

Неділя, 24 липня 2016, 12:18
Польські депутати розповіли, чому визнали Волинську трагедію геноцидом

Депутати польського Сейму пояснили, чому прийняли резолюцію щодо Волинської трагедії, визнавши її геноцидом проти польського народу, здійсненим українськими націоналістами.

Для нинішньої правлячої партії і її союзників в парламенті Волинь є справою честі. У резолюції парламенту сказано, що геноцид вчинили українські націоналісти в 1943-45 роках, убивши понад 100 тисяч поляків, – повідомляє ТСН.

При цьому автор законопроекту Міхал Дворчік заявив, що резолюція не спрямована проти українського народу і в ній не йдеться про колективну відповідальність українців. Провину покладають на українських націоналістів з УПА і ОУН.

Але занепокоєння у Варшаві викликає те, що Україна зараз героїзує членів УПА, яких в Польщі вважають антигероями – і це може звести стіну між народами, якщо нічого не зміниться.

Проти терміну "геноцид" виступили кілька опозиційних депутатів. З іншого боку, навпаки, звучали пропозиції прийняти резолюцію одноголосно за спеціальною процедурою. Зрештою, 432 голоси "за", 10 утрималися, "проти" не проголосував ніхто. За резолюцію голосували стоячи і під оплески.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СЕЙМ ПОЛЬЩІ ВИЗНАВ ВОЛИНСЬКУ ТРАГЕДІЮ ГЕНОЦИДОМ

Надрукувати
мітки:
коментарів