Вивезли причіп сміття: у Нововолинську прибрали водосховище (фото)

Четвер, 25 червня 2020, 12:32

Державні інспектори рибоохорони ініціювали прибирання берегової лінії Нововолинського водосховища в межах міста Нововолинська.

Про це повідомляється на сторінці Волинського рибоохоронного патруля у фейсбуці.

Акція відбулася 22 червня 2020 року.

Під час прибирання зібрали близько 15 мішків сміття: пластикових і скляних пляшок, поліетилену, целофану, недопалків, покришок тощо. Спільними зусиллями з берегу водосховища на сміттєзвалище було вивезено повний причіп сміття.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує: ця акція необмежена в часі. Працівники рибоохорони планують і надалі здійснювати подібні акції та запрошують громадян долучатися. Прибирання берегів завадить потраплянню сміття у воду, а це своєю чергою врятує мешканців водойм, адже щорічно сміття у наших водах стає більше, а це повільно знищує екосистему наших річок та морів.

Як відомо, пластикові матеріали не розкладаються в ґрунті до 1000 років. Спалювати їх не можна, адже під час горіння виділяється діоксин, який згубно впливає на імунну систему людини. Період напіврозпаду діоксину в природі перевищує 10 років. Тому найбільш вигідним та екологічно чистим варіантом є вторинна переробка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: