Поділитись:

У Луцьку суші-бар встановив витяжку – мешканці будинку бояться обвалу (фото)

Середа, 24 червня 2020, 12:00
У Луцьку суші-бар встановив витяжку – мешканці будинку бояться обвалу (фото)

У Луцьку заклад "Katana sushi" встановив витяжну систему вентиляції та повітрепроводи на фасаді будинку і двигун від цієї системи на даху. Мешканці запевняють, що на це адміністрація закладу не мала жодних документів. А через відсутність так званого технічного поверху весь сморід і чадний газ потраплятиме у їхні помешкання. 

Про це повідомив ІА "Конкурент" мешканець будинку Андрій Іменицький. 

"Katana sushi" працює на вулиці Рівненській, 85. Як зазначив Андрій, встановлення системи відбулося 19 червня. На це, запевнив він, у закладу не було ані дозволу мешканців будинку, ані проєктної документації. 

"Вентиляція буде витягувати чадний газ з печі для приготування піци. Так званого технічного поверху у нашому будинку немає (стеля – це плита перикриття). Усі вібрації від двигуна будуть прямо передаватися на стелі меншканців. Віконце викиду вентиляції стоїть над самими вікнами мешканців. Тобто весь сморід і чадний газ буде безпосередньо потрапляти у вікна мешканців. А шум і вібрації від двигуна – унеможливлювати нормальне життя мешканців", – пояснив чоловік. 

У Луцьку суші-бар встановив витяжку – мешканці будинку бояться обвалу (фото)

У Луцьку суші-бар встановив витяжку – мешканці будинку бояться обвалу (фото)

Коли ж мешканці будинку почали обурюватися, власники порадили звертатися до відповідних органів. Відтак лучани подали колективні скарги в поліцію, муніципальну поліцію, ЖЕК №8, Державний-архітектурний будівельний контроль, управління містобудування та архітектури. А також написали листа в.о. Луцького міського голову Григорію Пустовіту. Окрім цього, були дзвінки в "Волиньобленерго" та Держспоживслужбу.

У Луцьку суші-бар встановив витяжку – мешканці будинку бояться обвалу (фото)

"Усі звернення відповідним чином зареєстровані, жодних дозволів щодо монтажу вентиляції закладу "Katana sushi" інстанції не надавали. Підозрюю, що у них відсутня проєктна документація на цю систему вентиляції, а також паспорт. Тобто без відповідних прорахунків та проєкту система може шкодити не лише здоров’ю мешканців та унеможливлювати їхнє проживання, але й призвести до пожежі (вентиляція заведена в піч для піци, де високі температури). Я, моя дружина і маленька донечка хочемо жити в нормальних житлових умовах без постійного шуму та вібрації, не задихатися чадним газом, не хвилюватися за можливість пожежі чи за обвал будинку через внесення змін у несучі конструкції. А прецеденти такі бул як в Луцьку у 2012, так і нещодавно у Позняках", – заявив Андрій. 

В адміністрації закладу натомість заявили, що не раз зустрічалися із мешканцями будинку і все обговорили. Також адміністрація запевнила: наразі є домовленість і нема жодних претенцій від мешканців. У "Katana sushi" гарантують: поки всі дані щодо цієї системи мешканці не отримають, то витяжку запускати не будуть. 

Андрій Іменицький теж підтвердив, що зустрічі були, проте вже після встановлення системи. Як зазначив він, мешканці вимагали від власниці відповідну документацію на цю витяжку, вона ж попросила дати їй на це три дні. Наразі вони вже минули, відтак мешканці вимагають здійснити демонтаж цієї системи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів