Поділитись:

Луцька лікарка розповіла, на що найчастіше на Волині виникає алергія у дітей

Понеділок, 22 червня 2020, 12:00
Луцька лікарка розповіла, на що найчастіше на Волині виникає алергія у дітей

Останнім часом людство дедалі більше потерпає від алергії. Особливо вразливою категорією є діти.

Про це ІА «Конкурент» розповіла  дитячий алерголог Волинської обласної дитячої клінічної лікарні Оксана Обущак.

Залежно від сезону, алергія у дітей дає ускладнення на бронхи, викликає бронхіальну астму, з’являються висипання на шкірі, риніти і кон’юктивіти.

«При лікуванні ми насамперед визначаємо ті алергени, які найчастіше викликають реакції у нашому регіоні: береза, вільха, тимофіївка, полин. Якщо це тварини, то не тестуємо, наприклад, на шерсть оленів. Це передусім кіт і собака. Якщо причиною алергії є пиловий кліщ, то інколи не потрібно ніякого медикаментозного лікування. Тут потрібно просто забрати оті старовинні подушки – і дитині стає краще», – розповіла Оксана Обущак.

Проте зазначила, що алергія може бути цілорічною проблемою. Наприклад, на домашніх тварин чи на побутовий пил. Або ж може мати сезонні ознаки. Влітку це пов’язано із шлунково-кишковим трактом, висипаннями. Весною починаються цвітіння. Ближче осені – пліснява, грибкові захворювання, коли починаються дощі, пріє листя.

«Цього року у нас було дуже мало сезонної алергії, бо, напевно, всі сиділи вдома і ходили у масках. Тобто контакт із зовнішніми алергенами був мінімальним», – розповіла лікарка.

Більше читайте у матеріалі "Може бути й на вчительку", – луцька лікарка про алергії у дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024