Поділитись:

Коронавірусу немає, але статистика є

Понеділок, 22 червня 2020, 07:40

У магазин заходять люди без масок. При вході не використовують антисептики.

– Ви пускаєте людей без масок? – питаю в знайомої продавчині.

– Я вже й сама переважно без маски сиджу. Знаєш, набридло, – відповідає.

– Не боїшся? – посміхаюсь.

– А ти? – посміхається у відповідь.

У нас, у Луцьку, повно маловірів та антимасочників. Порушення карантину, говорячи російською, – "сплошь и рядом".

Воно й не дивно. Як сказала знайома: стомилися усі. Але її можна зрозуміти: бо їй важко весь день працювати у масці, захисному склі та рукавичках. Не можна зрозуміти тих, хто заходить без маски купити щось у неї.

Дуже часто, коли ми не хочемо сприймати реальність, працює заперечення. Ми можемо заперечувати те, що нам не подобається і коли його ніби немає, то нам стає спокійніше. Вірус і справді невидимий. Не в кожного (і слава Богу) є знайомі, які розкажуть, як воно – хворіти на COVID-19. Не бачиш, не знаєш, тому спокійно.

Є категорія людей, яка не просто не вірить в небезпеку вірусу і сприймає будь-яку інформацію про нього агресивно. Люди рахують збитки через карантин, вимощують злість через те, що не можуть ювілей посвяткувати в ресторані, полетіти за кордон і взагалі їх дратують…люди в масках. Пролистати у соцмережі новину про коронавірус вони не можуть: їм потрібно нагрубити, обізвати журналістів, владу, продемонструвати свої знання в області вірусології, генетики та епідеміології. Було би це все смішно, якби не так сумно.

Тільки от вірусу, повірте, глибоко байдуже, вірите ви в нього чи ні.

Статистика не радує, було вже понад 900 випадків захворювання за добу, учора – більше 700. Інцидентність на Волині – утричі вище норми

Маловіри та антимасочники, мої вам співчуття…

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів